Bu kez avukat şiddet gördü

Eşi tarafından darp edilen ve Sivas Barosu’na kayıtlı olan avukat Tuba A.H., tedavi altına alındı. Tuba A.H’nin elmacık kemiğinde kırıklar olduğu tespit edildi. Kaçan eşi ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Baro Başkanlığı ise meslektaşlarının yaşadığı şiddete tepki gösterdi.

Bu kez avukat şiddet gördü

Olay, Sivas’ta yaşandı. Sivas Bartosu’na kayıtlı ve 2 çocuk annesi olan Tuba H. Kasap eşi A.H ile tartışma yaşadı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.H. eşi Tuba H.’yi 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde darp etti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve saplık ekibi yönlendirildi.

Hastaneye kaldırılan avukat Tuba H.’nin vücudunun çeşitli yerlerine ve yüzüne  darbeler aldığı tespit edildi. Hastanede tedavi altına alınan Tuba H.’nin elmacık kemiğinde kırıklar olduğu da öğrenildi.

Olay yerinden kaçan eş A.H ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

"Uzun süredir şiddet görümüş"

Basın açıklamasında düzenleyen Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir, avukat T.H.’nin uzun süredir kocasından şiddet gördüğünü söyleyerek, “25 Ağustos 2019 tarihinde baromuza kayıtlı bir meslektaşımıza karşı bu olay gerçekleşti. Boşanma davası devam eden eşi tarafından sokak ortasında 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde bir şiddet olayı yaşandı. Olayın baromuza acil bir şekilde ihbar edilmesinin ardından sağlıklı bir kolluk işlemi gerçekleştirilmesi için Başsavcılığımız ile bir görüşme yaptık. Başsavcımız konun hassasiyetinin farkında olduğunu ancak olayın ne derece vahim durumda olduğunu bilemediklerini sıradan bir soruşturma dosyası olduğunu düşündüklerini söyledi. Biz akabinde durumu izah ettik, meslektaşımızın uzun yıllardır söz konusu şiddet olayına maruz kaldığının izahını yaptık. Akabinde Başsavcımız yoğun bir mesai harcayarak gecenin geç saatlerinde ilgili kolluğa ve nöbetçi savcımıza talimatı verdi” dedi. 

Demir, sözlerine şöyle devam etti;  “Tabii ki meslektaşımızın maruz kaldığı haksız ve kabul edilemez bu çirkin bir hadise. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını görmekteyiz. Bu tabii ki toplumsal şiddet, toplumsal olay ve kamu vicdanını rahatsız edebilecek şekilde ortaya çıkmaya başladı. Daha birkaç gün öncesine kadar Kırıkkale ve Konya’da ölümle sonuçlanan eş vahşetine seyirci olduk. Biz Sivas barosu olarak yıllarca söz konusu şiddet olaylarına karşı mücadele ettik ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşımızın durumunu takip ediyoruz. Yüzünde; elmacık kemiklerinde çatlak yada kırık olduğu şüphesi ile uzman bir hekime sevki sağlandı. Sabah görüştük, tahkikleri devam ediyor. Durum, kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde yaralama ise TCK kapsamında suç nitelikli bir haldir. Tabi ki bu konuda soruşturma evrakını hazırlayacak ve Cumhuriyet Başsavcılığımız konunun takibini yapacak. Bizde komisyon olarak, gerek baromuza kayıtlı bir meslektaşımız olarak, konunun hassas olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisindeki kadına şiddet olaylarının her geçen gün artmasını da dikkate alarak takipçisi olacağımızı sizlerin önünde kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.