Bu nasıl miras davası! Kardeş görünüyorlar

Annelerinin ölümünün ardından miras için mahkemeye başvuran çocukları, mahkemenin verdiği kağıtla şaşkına döndü.

Bu nasıl miras davası! Kardeş görünüyorlar

Antalya Kepez ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Ayşe Kaleli, annesi Ganimet Şenol'un 3 Aralık 2019'da ölümü üzerine mirasçılık ilamını çıkarmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin verdiği belgede, 5 değil 7 kardeş göründüklerini fark eden Kaleli, kayıtlarda hata yapıldığı gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı.

Belge üzerinde kardeş göründüklerini kaydeden Ayşe Kaleli, konuyu bahsi geçen kişilerle de konuştuğunu kaydederek, " Onlar da 'Biz seni tanımıyoruz, bugüne kadar hiç görüşmedik, kesinlikle annemiz, babamız ayrı' dediler. Bu iki kişinin de birbirleriyle bir bağlantısı, ilgisi yok. Onların da anne ve babaları ayrı, ölüm tarihleri de ayrı. Onları da araştırdım, buldum. Valiliğe ve Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesine itiraz dilekçesi verdim. İtiraz dilekçelerimin sonucunu bekliyorum ama sonuç ne çıkar bilmiyorum. Ben annemin mirası için uğraşmıyorum, babam zaten bize yeterince miras bıraktı" ifadelerini kullandı.

Belgede kardeş görünen A.A'nın doğum tarihinin 15 Mart 1954, kendisinin de 28 Mart 1954 olduğunu anlatan Kaleli, bir kişinin 13 gün arayla ikinci kez doğum yapamayacağını, yapılan hatanın düzeltilmesi için hukuk mücadelesine devam edeceklerini söyledi.