Bu televizyonlara sahip olanları ilgilendiriyor! Yeni nesil televizyonların satışı durdurulabilir!

Yeni teknolojiyle üretilen bazı televizyonların fazla elektrik tüketimi sebebiyle satışının durdurulacağı iddia edildi. Enerji krizi yaşanan dünyada bu televizyonların yakın zamanda satışının sonlanacağı konuşuluyor. İşte detaylar...

Bu televizyonlara sahip olanları ilgilendiriyor! Yeni nesil televizyonların satışı durdurulabilir!

Teknolojinin günden güne geliştiği günümüzde özellikle televizyonlar, pek çok farklı özelliğe sahip olarak üretiliyor. Ancak bu yeni üretim televizyonlar kullanıcılara birçok özellik ve kaliteli bir görüntü sunsa da enerji tasarrufu açısından sınıfta kalıyor. Donanımlı özelliklere sahip olan günümüz üretimi televizyonlar, elektrik tüketimi oldukça fazla olabiliyor. 

Yeni televizyonlarda güç tüketimi fazla

Son dönemde pek çok vatandaş faturalardan şikayet eder hale geldi. Özellikle elektrik faturalarında beklenmeyen bir yükseliş görüldü. Evde sık sık kullanılan bazı elektrikli ürünlerin az çok ne kadar elektrik tükettiğine dair bilgiler paylaşılıyordu. Ancak elektrik faturalarının artışındaki asıl sebep ortaya çıktı. Yeni nesil televizyonlar... 

2023 yılının Enerji Verimliliği Endeksi (EEI) tarafından kayda geçen yeni kurallar arasında televizyonlar hakkında da bilgiler yer aldı. Yeni teknolojilerle üretilen ve kullanıcısına kaliteli ve canlı görüntü vaat eden televizyonların enerji kullanımının da arttığı belirlendi. Elektrik faturalarını zorlayan bu televizyonların, güç tüketimi sebebiyle satış yapmakta zorlanacağı öne sürüldü.

Öyle ki dünyada yaşanan enerji krizi sebebiyle oldukça önem verilen enerji tüketimi konusu, bir televizyon markasının o modelinin yıllık 344 kWh enerji tüketimi sağlıyor. Bu sebeple Avrupa Birliği tarafından yeni kurallar getirildiği takdirde o model Avrupa ülkelerinde satış yapamayacak.

Bu televizyonlara sahip olanları ilgilendiriyor! Yeni nesil televizyonların satışı durdurulabilir! - Resim : 1

Avrupa Birliği'nden karar bekleniyor!

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 EEI'yi 2022 yılının sonuna kadar gözlemlemeyi düşünüyor. Gözlemleri sonucunda karara varacak olan Avrupa Birliği enerji gereksinimlerin yeniden revize edilebilme ihtimalini de bulunduruyor. Bu kuralların onaylanması durumunda ise üretici firmalar ürün satabilmek adına yeni ürünlerinden birkaç özelliği kısmak zorunda kalacak.

Bu durumda ise televizyon üreticileri ve büyük markalar yazılımsal olarak da bazı özelliklerini kısabilir. 8 K televizyonlar artık piyasadan tamamıyla kalkabilir. Diğer yandan televizyon üreticileri sürekli olarak 8 K televizyon üzerinde yaşanan büyük enerjiyi düşürmenin yollarını arıyorlar. Daha verimli çipler, teknolojiler ve kristal malzemeler kullanarak bu verimliliği sağlayabileceklerine inançları tam. Yine de son gelen bu açıklama sonucunda Avrupa birliğinden nasıl bir karar çıkacağı henüz bilinmiyor.