Bu yıl 2 ton üretildi! Kilosu bin lira!

Adını üretildiği Rize'nin İkizdere ilçesindeki yayladan alan dünyaca ünlü Anzer balı 2020 yılında 2 ton olarak üretildi. Pandemi nedeniyle fiyatında bu sene artış yapılmayan Anzer balının kilosu bin liradan satılıyor.

Bu yıl 2 ton üretildi! Kilosu bin lira!

Adını üretildiği Rize’nin İkizdere ilçesindeki yayladan alan dünyaca ünlü Anzer balı 2020 yılında 2 ton olarak üretildi.  Pandemi nedeniyle fiyatında bu sene artış yapılmayan Anzer balının kilosu bin liradan satılıyor.

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, tahlil sonuçları olumlu çıkan Anzer balının 2 ton olduğunu, bu balları etiketleyip mühürleyerek satışa sunduklarını söyledi.

Civelek, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında, adını üretildiği yayladan alan dünyaca ünlü Anzer balında bu yılki verimin üreticilerin beklentilerini karşılayacak düzeyde olduğunu belirtti. Bu durumun olumlu hava koşullarına bağlı olduğunu ifade eden Civelek, sağımın ardından 2 ton 400 kilogram balı tahlil için Hacettepe Üniversitesine gönderdiklerini aktardı.

Civelek, tahlile giden balın 2 tonunun, Anzer balı kriterlerine uygun şekilde kendilerine teslim edildiğini kaydederek, “Pandemi sürecinde bala talep artışı gerçekleşti. Anzer balı salgın döneminde satışta rekor kırdı. Çok güzel satışlar yapıldı. Elimizde büyük miktarda sipariş mevcut. Yeni çıkan baldan siparişleri gerçekleştirmeye çalışacağız.” dedi.

İlk etapta ön talepleri karşılayacaklarına işaret eden Civelek, “Talep edenlerle görüşüyoruz. Elimizdeki 800 kilogramlık talebi karşıladıktan sonra yeni satışlarımızı yapacağız. Balı alan kişilere, aciliyet sırasına göre öncelik gösteriyoruz. Bu balın faydası nedeniyle buna özen gösteriyoruz.” diye konuştu.