Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor!

İstanbul'da beklenen yağış başladı Yağışın yarın şiddetlenerek devam etmesi bekleniyor. Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Akdeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji, İstanbul halkını uyardı . Uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların, öğleden sonra etkisini artırarak gece saatlerinde poyraz fırtınası (50-70 km/sa) ile birlikte kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde etkisini azaltarak öğleden sonra kesilmesi bekleniyor." denildi.

Bugün hava nasıl olacak!

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy), gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Buna göre olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde biraz azalacağı diğer yerlerde değişmeyeceği, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (50-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Buna göre olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bazı illerimizdeki hava durumu ise şöyle...

İSTANBUL: 19°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, il geneli sağanak aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR: 24°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA: 25°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

ANKARA: 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde puslu, yarın (cuma) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

BOLU: 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde pus ve sisli, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN: 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM: 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

DİYARBAKIR: 22°C
Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor! - Resim : 1

Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor! - Resim : 2

Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor! - Resim : 3

Meteoroloji saat verdi!.. Kuvvetli geliyor! - Resim : 4