Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir gün öncesinden postane ve kargoların açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 28 Ekim yani bugün PTT ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık? İşte ayrıntılar...

Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir sabırsızlıkla beklenen Cumhuriyet Bayramı ile yarın Cumhuriyet'in 98. yaşına girmesi bekleniyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi ise kamuyu ilgilendiren sorular gündemde. Herkes "Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık?" gibi soruların cevabını arıyor. Peki, Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık? 

Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık? - Resim : 1

Bugün postane ve kargolar açık mı?

Resmi tatil günlerinde kamu kurum ve kuruluşları kapalı olmakta. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir buçuk gün resmi tatil olarak geçiriliyor. Postanelerde, 28 Ekim Perşembe günü yani bugün yarım gün, 29 Ekim Cuma günü ise tam gün resmi tatil.

Bugün postane ve kargolar açık mı? Postane ve kargolar kaça kadar açık? - Resim : 2

Kargolar ise normalde hafta içi ve cumartesi günleri çalışıyorken resmi tatillerde genellikle kapalı oluyor. Yarım gün olan günlerde ise kargo firmalarına göre çalışma düzenleri farklılık gösterebilir. PTT ve PTT kargo resmi tatillerde çalışmıyor. Diğer kargo firmaları da yine resmi tatillerde kapalı olmakta.

Postane ve kargolar kaça kadar açık?

Bugün öğle saatlerine dek PTT hizmet verecek. Sonrasında ise 29 Ekim resmi tatili başlamış olacak. 28 Ekim'de öğlene kadar PTT ve PTT kargo açık olacak.