Bugün yollanıyor! Bu mail gelirse sakın açmayın!

Bugünün 1 Nisan şaka günü olması nedeniyle yoğun bir şekilde atılan siber suç kapsamındaki sahte ve dolandırıcılık maillerine sakın itibar etmeyin.

Bugün yollanıyor! Bu mail gelirse sakın açmayın!

Siber suçlar alanında tüm yaratıcılığını kullanan hacker’lar, 1 Nisan Şaka Günü’nü de boş geçmiyor. Bu yıl “Ofise dönüyoruz!” veya “Mobil olarak 3 gün çalışma sistemine geçiyoruz” gibi farklı dolandırıcılık türleriyle karşılaşılabileceğine dikkat çeken siber güvenlik uzmanları uyardı...

1 Nisan Şaka günü olması nedeniyle çoğu kişi için geleneksel bir eğlence aracı olan bugün, maalesef siber saldırıya uğrayan şirketlerin ve çalışanların yüzünü güldürmüyor. Maddi kazançlarını artırmak isteyen siber suçlular, tüm yaratıcılıklarını kullandığı farklı oyunlarla şirketleri zarara uğratıyor.

Bunun yanı sıra yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, dolandırıcılık kayıpları 2020'de 56 milyar dolara yükselirken, kimlik dolandırıcılığı saldırıları bu maliyetin 43 milyar dolarını oluşturuyor.

Şirketlerin, 1 Nisan Şaka Günü gibi ideal bir günde hacker’lar tarafından kullanılan kimlik avı saldırıları ve veri ihlallerine yönelik hilelerin kurbanı olabileceğini vurgulayan siber güvenlik uzmanları olası maddi zarar ve itibar kaybı ile karşılaşılmaması için şirketleri ve çalışanları dikkatli olmaya davet etti.

Özellikle bugün yollanan "Ofise dönüyoruz!” ya da “Mobil olarak 3 gün çalışma sistemine geçiyoruz” temalı sahte içeriklerin yer aldığı e-postalara sakın itibar etmeyin.

 Kaynak: Gazetevatan