"Bülent Ersoy'u Halil Genç vurdurttu" Adanalı gazeteci Hüseyin Sungur anlattı

Bülent Ersoy'un Adana'da sahne aldığı gazinoda kurşunlanması yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Olayın yaşandığı 1989 yılında yaptığı haberi anı yazısında paylaşan Adanalı gazeteci Hüseyin Sungur, duruşmada avukatın Bülent Ersoy’u Halil Genç'in vurdurttuğunu iddia ettiğini anlattı.

"Bülent Ersoy'u Halil Genç vurdurttu" Adanalı gazeteci Hüseyin Sungur anlattı

Ünlü gazino patronu Halil Genç, geçtiğimiz günlerde İbrahim Tatlıses'le anılarıyla gündeme gelmişti.

Bülent Ersoy, Adana'da tedavi olmuş sedye ile İstanbul'a dönmüştü

1989 yılında Bülent Ersoy, Adana’ya gelerek Halil Genç’in mekanında sahne alması kentte büyük bir heyecan yaratmıştı. Bülent Ersoy davul zurna ile karşılanmıştı. 

Bülent Ersoy'u sıklıkla dinlemeye giden Hacı Tepe, ünlü sanatçıdan ısrarla “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısını istiyor ancak Bülent Ersoy, repertuarında bu şarkı olmadığını belirterek bu isteği geri çeviriyordu. İstek gerilimi sonucu iddiaya göre Hacı Tepe, Bülent Ersoy’a kurşun yağdırdı. Bülent Ersoy,  bir süre Adana’da tedavi edildikten sonra İstanbul’a sedye döndü.

Hacı Tepe’nin Bülent Ersoy'u kurşunlatma davasını takip eden Hüseyin Sungur, Hacı Tepe’nin avukatının “Bülent Ersoy’u Halil Genç vurdurttu” dediğini ve bu iddianın gazetelere manşet olduğunu hatırlattı.

Hüseyin Sungur, Halil Genç'in Yeni Güney Haber Gazetesi’ndeki "Bülent Ersoy’u Halil Genç vurdurttu" başlığını görür görmez soluğu gazete aldığını ve  “Ben niye Bülent Ersoy’u vurdurtayım. Halen onun ceremesini çekiyorum" dediğini anlattı.

Hüseyin Sungur, o günleri "Geçmiş Zaman Olurki, “Bülent Ersoy'u Halil Genç vurdurttu" başıklı yazısında şöyle anlattı:

 Kıymetli İsmet Ramazan Selçuk ağabey, geçtiğimiz günlerde İbrahim Tatlıses ile ilgili anısında Halil Genç’ten bahsedince O’nunla ilgili bir anıyı da ben anlatmak isterim.
1989 yılında Bülent Ersoy, Adana’ya gelerek Halil Genç’in yeri Genç Tesisleri’nde sahne almıştı. Bülent Ersoy, sahne aldığında onu izleyen Hacı Tepe “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısını istek yapıyor. Bülent Ersoy, repertuarında bu şarkı olmadığı için isteği geri çeviriyor. Ve iddiaya göre Hacı Tepe, Bülent Ersoy’a kurşun yağdırıyor.
Bülent Ersoy, o zaman Adana’ya geldiğinde davul zurna ile karşılanmış, silahlı saldırı sonrası bir süre Adana’da tedavi edildikten sonra İstanbul’a sedye ile gitmişti.
Günler geldi geçti, Hacı Tepe’nin duruşma günü geldi. O zaman Adliye’ye Hacı Tepe’nin duruşmasını izlemeye gitmiştim. Mahkemeyi takip ederken, Hacı Tepe’nin avukatı “Bombayı” patlatarak, “Bülent Ersoy’u Halil Genç vurdurttu” deyince ortalık buz kesti. O yıl rahmetli Erol Erk’in Yeni Güney Haber Gazetesi’nde görev yapıyordum. Adliye’den gazete bürosuna döndüm. Rahmetli Erol Erk ağabey mahkemeyi sordu. Bende Hacı Tepe’nin avukatının “Bülent Ersoy’u Halil Genç vurdurttu” iddiasında bulunduğunu söyledim ve Erol Erk, “Başlık Bülent Ersoy’u Halil Genç vurdurttu” olsun dedi.
Gazetede başlığı aynen bu şekilde verdik. Gazetenin çıktığı gün rahmetli Halil Genç soluğu Yeni Güney Haber Gazetesi’nin Kurtuluş Mahallesi’ndeki yerinde aldı.
Halil Genç, Erol Erk'e, “Erol ben niye Bülent Ersoy’u vurdurtayım. Halen onun ceremesini çekiyorum. Beni mahvettin Erol (Daha çirkin söz söyledi de burada yazmak olmaz)” diye konuşarak gazeteden ayrıldı.
Hazır Halil Genç’ten bahsetmişken bir anıyı daha anlatmak isterim.
Halil Genç’in Tesisleri’ne o dönemin gerçi halen ünlü bir sanatçı gelir. Seda Sayan…
Seda Sayan Genç Tesisleri’nde sahne alır. Tesisler tıklım tıklım dolu... Erol Erk de Seda Sayan’ı dinlemeye gider…
Erol Erk ile Halil Genç’in dostlukları ayrıdır. Birbirlerine takılırlar, şaka yaparlardı. Hatta ağır şakalarında bile birbirlerine küsmezlerdi.
Neyse konumuza dönelim.
Seda Sayan sahnesini bitiriyor ve Adana’dan ayrılıyor.
Yukarıda da belirttiğim gibi Erol Erk ile Halil Genç birbirlerine şaka yaparlar. Halil Genç, Seda Sayan sahnesiyle ilgili bir haber yazdı ve Yeni Güney Haber Gazetesi’nin manşetinden verdi.
Haber şöyleydi:
Seda Sayan Genç Tesisleri’nde sahne aldı, Halil Genç köşeyi döndü. Erol Erk, Halil Genç’in ağzından yazdığı haberde, “Allah Seda Sayan’dan razı olsun. Onun sayesinde büyük kazanç elde ettim” diye yazdı…
Haberin çıktığı gün sabah saatlerinde Maliye ekipleri Halil Genç’in Tesisleri’ne giderek defterleri didik didik ederler. Haberi gören Halil Genç, Erol Erk’i arar ve “Erol mahvettin beni” diye dert yandı. (Yine çirkin söz söyledi de burada yazmadım)