7 aylık bebeğini 5 ay sonra gördü, gözyaşlarına boğuldu

Bursa’da, 2 yıl önce evlenen Sevgi Özbay, 7 ay önce dünyaya getirdiği kızı Besime Nur'u 5 ay sonra ilk kez gördü. Özbay, kızını görünce gözyaşlarına boğuldu.

Uzaktan akraba olan Sevgi Özbay ile Hakan Özbay (33) 2020 yılında evlendi. Çift, 7 ay önce  dünyaya gelen kızlarına 'Besime Nur' adını verdi. Sevgi ve Hakan Özbay arasında daha önceden başlayan geçimsizlik kızları da doğunca devam etti.

Bunun üzerine Hakan Özbay, eşi Sevgi Özbay’ı Malatya’daki ailesinin yanına gönderdi. Ancak, anne sütü almasına rağmen Besime Nur'u kendisine vermedi.

Çocuğu elinden alınan Sevgi Özbay, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Gözene köyündeki anne ve babasının yanına yerleşti. Kızını, aylarca göremeyen Sevgi Özbay, Bursa 11’inci Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Bursa Barosu Adli Yardım Bürosu’ndan atanan Kamran Karasu, Sevgi Özbay'ın avukatı olarak girdiği Aile Mahkemesi’nde, Besime Nur’un halen süt emdiğini ve annesine ihtiyacı bulunduğu yönündeki delillerini mahkemeye sunarak, çocuğun anneye verilmesini istedi. Mahkeme, avukatın bu talebi doğrultusunda bebeğin, anneye verilmesinin kararlaştırdı.

5 aydır görmediği kızına avukatlık ofisinde kavuştu

Bunun üzerine baba Hakan Özbay ile diyaloga geçen avukat Karman Karasu, mahkeme kararı gereği bebeğin anneye verilmesini istedi. Taraflar arasında yapılan görüşme sonucu, Sevgi Özbay, babası Ahmet ve annesi  Arzu Özbay ile birlikte Malatya'dan Bursa'ya gelip, bir odada kızının kendisine verilmesini beklemeye başlardı.

Bu sırada, Bursa'da yaşayan Hakan Özbay ile babası Ahmet Turan Özbay da avukatın bürosuna gelip diğer odaya geçerek birbirlerini görmeden beklemeye başladı.

Babası ve dedesinin öptüğü bebeği alan Avukat Kamran Karasu, çocuğu bekleyen annesine teslim etti. 7 ay önce dünyaya getirdiği kızını 5 ay sonra gören Sevgi Özbay gözyaşlarıyla Besime Nur'u öpüp koklayıp dakikalarca sevdi, karnını doyurdu, altını temizledi.