Bursa’nın bilime açılan kapısı Science Expo

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye’nin en kapsamlı bilim festivalı 9-12 Haziran tarihlerinde Bursa Tüyap Fuar alanında tüm bilimseverlere kapılarını açıyor.

Bursa’nın bilime açılan kapısı Science Expo

"Başımıza icad çıkarın" sloganı ile Uzay ve Havacılık temalı 9. Bursa Bilim Festivali büyük bir heyecan ile kamuoyuna duyruldu. 

Science Expo yerli ve milli üretim için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayan bir fuar organizasyonudur. Bu organizasyon ile, geleceğin nitelikli iş gücünü bugünden yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirmek ve onlara “ben de yapabilirim” duygusunu vermek hedeflenmektedir. Bu bağlamda Bursa Bilim Festivali; çocukları, velileri, eğitimcileri, iş adamlarını, meslek erbaplarını, firmaları ve kamu kuruluşlarını biraraya getiren bir platformdur.

Türkiye’nin en büyük bilim festivali olma özelliği taşıyan Science Expo’da; Firmaların ürettikleri veya üretimlerinde kullandıkları teknolojilerin sergilendiği “Teknolojik Alanlar” Çocukların kendi elleriyle birşeyler üretmeyi tecrübe ettikleri, yaparak ve yaşayarak öğrendikleri, kendi ilgi, kabiliyet ve kapasitelerini keşfettikleri “Atölyeler” Mesleki eğitimlerini sürdüren gençlerimizin mesleki bağlılık ve özgüvenlerinin pekiştiği “Meslekler Yarışıyor...”

Yeni fikirleri desteklemek, girişimcilik ruhunu aşılamak, inovatif düşünmeyi yaygınlaştırmak ve yerli-milli üretim için genç-yaşlı herkesi cesaretlendirmek amacıyla düzenlenen “Tasarla Yap Uçur” yarışmaları yer almaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ “Bursa’da 2012 yılında başlayan ve bu yıl “başımıza icad çıkartın” sloganı ile daha da geliştirdiğimiz, yüzlerce paydaşımızla beraber birçok kişinin iş bulmasına da vesile olacak olan ve özellikle yüksek teknolojinin çok konuşulduğu günümüzde şehir adına bir değer üretecek olan 9-12 Haziran tarihlerindeki Science Expo bilim fuarına tüm paydaşlarımızı bekliyorum. Şehir dışında da misafirlerimiz ve yarışan takımlarımız var. Bu yarışmalar neticesinde ülke teknolojisi ve ülke ekonomisi adına ciddi kazanımlar sağlanacaktır. Aynı zamanda MESLİB (Meslek liseleri istihdam buluşması) de 50 binden fazla öğrencimiz de kendilerine kariyer ve vizyon anlamında önemli değerler katacaklar. Yine bu noktada ihtiyaç hissettikleri personeli temin etme noktasında da firmalarımıza çok önemli bir altlık oluşturulmaktadır. Bu 4 günlük sürecin ülkemiz adına çok önemli bir kazanım olacağını düşünüyorum” dedi.