Büyü için kedilerin patileri kesildi mi?

Haberi okuyunca şok olmuştum! Gerçekten kedilerin patileri büyü için kesiliyor muydu? Hemen emniyet ve belediyedeki dostlarımla konuşarak konuyu araştırdım…

Geçtiğimiz günlerde internet sitelerine şöyle bir haber düştü: “İstanbul'un Bağcılar ilçesinde birçok kedinin, büyü için bacaklarının kesildiği ortaya çıktı. Benzer olaylar geçtiğimiz dönemlerde de Türkiye'nin birçok kentinde yaşanmıştı. Kedilerin bacaklarının kesildiği olaylar Türkiye'nin birçok kentinde sıkça yaşanıyor. Antalya, Manisa, Gümüşhane, Konya, Diyarbakır ve Gaziantep gibi kentlerde de yaşanan olayın bir benzeri bu defa İstanbul'da yaşandı. Kedi patilerinin büyü yapmak ya da büyüyü bozmak için kesildiği belirtiliyor. ‘Bağlama büyüsü’ adı altında kedi patisi istendiği ve bu nedenle kedilere zarar verildiği ifade ediliyor.”

BENİM DE BİR KEDİM VAR

Gerçekten bu olabilir miydi? Benzeri örneklerine birçok yerde karşılaştık. Bende bir yıl önce bir sokak kedisi edinmiştim. Evimizin neşesi oldu. Bu psikolojiyle de umarım doğru değildir diyerek hemen Bağcılar’daki ilgilileri aradım. Emniyet yetkilileri konuyu araştırdıklarını böyle bir olayın yaşanmadığını belirttiler.

O görüntülerdeki kedilerin sırrı kısa sürede anlaşıldı. Bağcılar Belediyesi hızla konuyu ele alarak netleştirdi. Ben de kendilerini arayarak olayın aslını sordum. Belediyenin bana yolladığı açıklama şöyle:

"Bahse konu adreste farklı zamanlarda tıbbi müdahale gereği birer ayakları ampute edilerek besleme alanına bırakılmış kedilerin olduğu tespit edilmiş ve bahsedildiği gibi bir durumun olmadığı görülmüştür. Konu hakkında emniyet güçleri birimleri de gereken çalışmaları yapmış ve söylendiği gibi bir durumun olmadığı belirlenmiş ve olumsuz bir durumun olmadığı tutanakla imza altına alınmıştır.”

AMPUTE KEDİLER

“Söz konusu adreste bulunan kedilerin aynı zamanda Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı çalışanları tarafından da bakıldığı ve ampute alınan bacakların yerine protez bacak geliştirilmesi için çalışmaların da yapıldığı tespit edilmiştir. Öte yandan belediyemiz bünyesindeki Hayvan Barınağı ve Müşahede Merkezi’mizde 2022 yılı içerisinde 9 bin 350 sahipsiz sokak hayvanımızın muayene ve tedavisi gerçekleştirilmiştir. Bu hayvanlardan da 45’ine amputasyon operasyonu, bin 434’üne diş tedavisi ve bin 19’una ise kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirilmiştir.”

Evet, o kediler büyü için patileri kesilen kediler değil, ampute kediler. Yine birileri sevimli dostlarımız üzerinden gündem oluşturmak istemiş belli ki...

Bağcılar halkı çokta güzel bu hayvanlara bakıyorlar. Bunu duyunca çok mutlu oldum. Çünkü o hayvanları korumak, sevmek hepimizin görevi.