Büyük facia yaşandı! İniş yapmaya hazırlanan uçak bir anda alev aldı

Yolcu taşıyan Red Air havayolu şirketine ait uçakta iletişim kopukluğu yaşandı. Dominik Cumhuriyeti'nden kalkış yapan uçak Miami Uluslararası Havalimanı'na alevler içinde iniş yaptı. Uçakta birçok yaralı olduğu öğrenildi.

Büyük facia yaşandı! İniş yapmaya hazırlanan uçak bir anda alev aldı

ABD'de 126 yolcunun ve 11 mürettebatın yer aldığı uçak, kule ile iletişimi kaybetti. 126 kişiyi taşıyan uçak 21 Haziran Salı günü Miami Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra alev aldı. İniş takımları arıza yapan uçak, havaalanına gövde üstü iniş gerçekleştirdi. Bir süre sürüklenen uçak alev aldı.

Büyük facia yaşandı! İniş yapmaya hazırlanan uçak bir anda alev aldı - Resim : 1

Miami Uluslararası Havalimanı yetkilileri, Dominik Cumhuriyeti'nin Santo Domingo kentinden kalkan Red Air Flight 203'ün, uçağın burnundaki iniş takımları çöktüğü için akşam 17:30 civarında indiğini söyledi. Yaşanan facianın ardından uçağın sağ kanadında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek yangın kısa sürede söndürüldü.

Büyük facia yaşandı! İniş yapmaya hazırlanan uçak bir anda alev aldı - Resim : 2

Yetkililer olay ile ilgili yapılan ilk açıklamada üç kişinin hafif şekilde yaralandığını ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Yolcuların panik anları kameralara yansıdı.