Büyük İstanbul depremi ve İskenderun arasında korkunç detay! Beyoğlu, Avcılar, Fatih, Güngören bunu okumalı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7’lik deprem, Hatay’ın İskenderun ve Antakya ilçelerinde de büyük yıkıma neden oldu. İki ilçede büyük yıkım alan Numune, Barbaros, Kurtuluş, Odabaşı, gibi mahallelerdeki evlerin çok eski ve dayanıksız olması, akıllara Fatih, Güngören ve Avcılar ilçelerini getirdi. Burada yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm ve deprem hazırlıklarına önem vermesi gerekiyor.

Büyük İstanbul depremi ve İskenderun arasında korkunç detay! Beyoğlu, Avcılar, Fatih, Güngören bunu okumalı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 10 ilimizde 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi. Depremin büyük yıkıma neden olduğu kentler arasında yer alan Hatay İskenderun ve Antakya’da ise bazı mahallelerde ciddi yıkımlar olduğu gözlendi.

ORTAK BİR NOKTALARI VAR

İskenderun’da Barbaros, Kurtuluş, Numune ve Meydan gibi mahallelerdeki evlerin oldukça eski ve dayanıksız olması, depremin insanlara olan etkisini daha da artırdı. Bu bölgelerdeki yıkımlar, akla Büyük İstanbul depreminde yaşanabilecek olumsuzlukları getirdi.

ÖNLEM ALMALARI GEREKİYOR

Bu nedenle Küçükçekmece, Avcılar, Fatih ve Güngören, Beyoğlu gibi ilçelerimizde yaşayan vatandaşların Büyük İstanbul depremine karşı şimdiden önlem almaya başlamaları gerekiyor.