Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz...

Kadınlarda büyük göğüs her ne kadar beğenilse de bu durumunda bazı zorlukları var. Kadınlar kendilerini daha özgüvenli ve iyi hissetmek için vücutlarında bazı estetik operasyonlar yapar. Bu operasyonların en bilinenleri ise göğüs estetiğidir. Fakat büyük göğüs isteyenlerin yanı sıra büyük göğüslü kadınlar bazı sağlık sıkıntıları yüzünden göğüs küçültme ameliyatlarına başvurur. İşte, uzmanların açıklamaları...

Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz...

Büyük göğüslü kadınların yaşadığı sırt ağrılarına uzmanlardan çözüm geldi. Meme boyutu ve duruş bozukluğu arasındaki ilişki nedir? Meme büyüklüğü kozmetik sebeplerin dışında hangi problemlerde tercih edilir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, konu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Yapılan araştırmalara göre büyük göğüslü kadınlar, küçük göğüslü kadınlara göre sırt, omuz ve boyun ağrısına daha yatkındır. Büyük bir göğüs boyutu bir kadının duruşunu etkileyebilir. Ağır göğüslerin ek ağırlığı, kadının daha kambur yürümesine ve omurga eğriliğine neden olabilir.

Meme küçültme ameliyatında geç kalınırsa bu durum omurga eğriliğine neden olabilir. Tedavide geç kalmak, ameliyat sonrası duruş bozukluğunu düzeltmede sıkıntılara yol açar. Göğüs küçültme ameliyatından sonra, kişinin duruşunu düzeltmesine yardımcı olmak için bazen sırt kaslarını “yeniden eğitmeye” yardımcı olacak özel terapiler önerilir.

Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz... - Resim : 1

Meme büyüklüğünde sırt ağrısını düzeltmek için ne gibi önlemler alınmalıdır?

Göğüsleriniz büyükse ve kronik sırt veya boyun ağrınızın ilişkili olduğunu düşünüyorsanız, ağrınızı hafifletmek için öncelikle doğru beden sütyen giydiğinizden emin olmalısınız. Fazla kilonuz varsa, kilo vermek göğüslerinizin ağırlığını ve omurganıza binen yükü azaltmaya yardımcı olacaktır. Son olarak, ağrı ve ağırlık aşırı derecedeyse, meme küçültme ameliyatı en doğru yöntemlerden birisidir.

Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz... - Resim : 2

Meme küçültme ameliyatı sırt ağrısına son veriyor

Meme küçültme, daha küçük ve orantılı göğüsler isteyen kadınlara önemli faydalar sağlayabilir. Kadınların bu işlemi yaptırmaları için hem tıbbi hem de kozmetik birçok neden vardır. Durum ne olursa olsun, plastik cerrahların amacı hastalara mümkün olan en iyi deneyimi ve sonuçları sağlamaktır.

Plastik cerrahlar fazla meme yağını, dokusunu ve derisini çıkararak meme boyutunuzu vücudunuzla daha orantılı olacak şekilde küçültebilir. Bu ameliyat, göğüslerinizin büyüklüğünden kaynaklanan fiziksel rahatsızlığı hafifletebildiği için hastalar arasında oldukça popülerdir.

Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz... - Resim : 3

Meme küçültme kozmetikten daha fazlasıdır

Birçok kadın için büyük göğüslerin sadece estetik bir sorun olmaktan öte, aynı zamanda bir sağlık sorunu olduğunu anlamak önemlidir. Büyük göğüsler omuzlarda, boyunda ve sırtta rahatsızlık ve/veya ağrıya ve ayrıca kızarıklıklara neden olabilir.

Büyük meme sorununa çözüm bulundu! Artık sırt ağrısı çekmeyeceksiniz... - Resim : 4

Meme küçültme hakkında bilmeniz gerekenler

Mümkün olan en iyi sonucu almak için plastik cerrahınızla açık bir şekilde iletişim kurmanız, aklınıza takılanları sormanız gerekir. Meme küçültme operasyonu ile ilgili endişelerinizi dile getirdiğinizden emin olun ve ameliyatla ilgili aklınıza takılan tüm soruları doktorunuza danışın.

Meme küçültme sonrası hasta memnuniyeti oldukça yüksektir ve sonuçlar uzun ömürlüdür.