Pandemide büyüme oranını fiyatlayamadılar

Yataş'ı salgın dönemi sonrası güçlü büyüme ve net kar öngörüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, vatandaşın salgın nedeniyle evlerinde daha fazla geçirmesi, mobilya yenilemelerinin artması satışlarındaki kuvvetli büyüme beklentisi artıyor.

Pandemide büyüme oranını fiyatlayamadılar

Yataş'ı salgın dönemi sonrası güçlü büyüme ve net kar öngörüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, vatandaşın salgın nedeniyle evlerinde daha fazla geçirmesi, mobilya yenilemelerinin artması ve kamu bankalarının cazip konut kredisi kampanyaları sayesinde gayrimenkul satışlarındaki kuvvetli artışlar ile şirketin satışlarında kuvvetli büyüme beklentisi artıyor.

505 milyon TL’lik net satış

Yataş’ın net satışlarının 3'üncü çeyrekte 505 milyon TL’ye ulaşmasını ve yıllık bazda %78 artış kaydetmesi hedefleniyor. Yataş’ın 3'üncü çeyrekte 47 milyon TL net kar açıklaması ve yıllık bazda yüzde 89 artış kaydetmesini tahmin ediliyor.

Yatırımlara yöneldi

Yataş Grup, geçen haftalarda, yurtdışındaki mevcut 91 satış noktasına yılsonuna kadar 13 yeni nokta daha eklemeyi planladığını açıklamıştı. Yılın başından itibaren Macaristan’da 4, İran, Avusturya, Kırgızistan, Bulgaristan ve Rusya’da ise 1’er yeni satış noktası açan Yataş Grup'un, ana hedef pazarlarının başında gelen Almanya’da ise 6 satış noktası açtığı belirtilirken, şirketin Ağustos ayında ise Toronto’daki ilk mağazasını açtığı kaydedilmişti.