Çağlayan'da adliye önünde polise bıçaklı saldırı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir saldırgan polise bıçakla saldırdı. Kaçmaya çalışan saldırgan bacağından vurularak yakalandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir saldırgan polise bıçakla saldırdı. Kaçmaya çalışan saldırgan vurularak yakalandı. Seken kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu bir polis de hafi yaralandı. Saldırganın kendisini vurdurtmak için böyle bir eylem gerçekleştiği öğrenildi.  

İstanbul Adalet Sarayı önünde saat 10.45 sıralarında adliye önünde nöbet tutan polislere bir kişi bıçakla saldırdı. Amacına ulaşamayan saldırgan kaçmaya başladı. Çevredeki polisler havaya uyarı ateşi açarak saldırgana ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. Adının Mikail G. olduğu belirlenen saldırganı kaçmaya devam etmesi üzerine polis tarafından ateş açıldı. Kasığından yaralanan saldırgana gözaltı işlemi yapılıp olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldü. Seken kurşunlardan birisi de bir polis memuruna isabet etti. Polis memurunun hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Kendini vurdurtmak istemiş

Saldırgan Mikail G.’nin (18) psikolojik sorunları olduğu taciz, uyuşturucu ve yaralamadan polis kaydının olduğu belirlendi. Mikail G.’nin intihar etmek istediğini polise saldırarak kendisini vurdurtmayı planladığını söylediği öğrenildi.