Cahit Berkay, Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği için ödülünün ertelendiğini ileri sürdü

Sanatçı Cahit Berkay Twitte hesabından, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) tarafından “Türk Sinemasını Geleceğe Taşıyanlar” adlı ödül gecesinde ödül almak üzere davet edildiğini ancak "Her şey çok güzel olacak" paylaşımının ardından ödülünün ertelendiğini yazdı.

Cahit Berkay, Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği için ödülünün ertelendiğini ileri sürdü

Kendisine verilmek istenen ödülün “konuşma süreleri yetmez” bahanesi ile iki ay sonraya ertelendiğini belirten Berkay, "Bana ödül vermekten vazgeçmelerinin asıl sebebinin bu paylaşım olduğunu bilmek hem üzücü hem de düşündürücü..." diyerek tepkisini dile getirdi.

Cahit Berkay, "Ödülün meraklısı değilim. Biz doğru bildiğimiz yoldayız. Yarın çok daha güzel olacak" dedi.

İşte Cahit Berkay'ın açıklaması

Arkadaşlar,
Rahatsız olduğum bir konuda biraz zamanınızı alacağım. Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından “Türk Sinemasını Geleceğe Taşıyanlar” adlı ödül gecesinde ödül almak üzere davet edilmiştim.

Cahit Berkay, Twitter hesabından ödül töreni için gönderilen davetiyeleri de paylaştı
Cahit Berkay, Twitter hesabından ödül töreni için gönderilen davetiyeleri de paylaştı

Sinema benim için ayrı bir tutku. Sinema ile ilgili etkinliklere katılmak da ayrı bir keyif. Davetiye gelince de haliyle mutlu oldum.

Dün arayıp “konuşma süreleri yetmez” gibi saçma bir bahaneyle benim ödülümü 2 ay sonraki başka bir törende vereceklerini söylediler. Dolayısıyla da geceye iştirak etmeyeceğim.

Bu yaştan sonra paraymış şöhretmiş pek umrumda değil. Ama ne yalan söyleyeyim sevilmek, hatırlanmak şımartılmak hoşuma gidiyor. Bu davetiye gelince de mutlu olmuştum.

Bana layık görülen hiç bir ödülü geri çevirmedim, yıllar boyunca aldığım her ödülü evde itinayla saklıyorum. Yanlış anlaşılmasın ödül meraklısı falan değilim. Ödülü verenlere saygımdan yapıyorum.

Yeşilçam tedrisatından geçmiş bir müzisyenim. Misafir olduğum yerde ev sahibini zor durumda bırakmam. Katılmamdan çekinmeseler SESAM’daki arkadaşlar da görecekti. Sinema adına hiçbir şey üretemeyenler, keşke Yeşilçam’ın, o naif sinema günlerinin mirasına sahip çıkabilselerdi.

Bana ödül vermekten vazgeçmelerinin asıl sebebinin bu paylaşım olduğunu bilmek hem üzücü hem de düşündürücü...

YSK’nın iptal kararını üzüntüyle karşıladım, olacakları endişeyle takip ediyorum. Evladıma, torunuma, arkadaşlarıma, mesleğime ve ülkeme olan sevgim bu yaşıma kadar yolumu şaşırmama müsade etmedi. Sevmekten korkmayanlar ve vazgeçmeyenler sayesinde #herşeyçokgüzelolacak