Çaldıkları aracı sahibine satmaya kalktılar!

Ankara'da kiraladıkları otomobili Kocaeli'ne kaçırıp sahibine satmaya çalışan 3 şüpheli, alıcı kılığında karşılarına çıkan polisler tarafından yakalandı

Çaldıkları aracı sahibine satmaya kalktılar!

26 Ağustos'ta Ankara’da N.K. adlı kişiye ait şirketten 50 bin TL değerinde bir otomobil kiralayan 3 şahıs, aracın GPS sistemini sökerek ortadan kayboldu.

Aracından uzun süre haber alamayan N.K., şahısların otomobille Kocaeli’ne gittiklerini tespit ederek iletişime geçti.  

Ancak şüpheliler, N.K.'ya, sahibi olduğu aracı 12 bin TL’ye kendisine satabilecekleri teklifini yaptı. N.K. Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu.

İhbar üzerine inceleme başlatan Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, şahısların aracı İzmit’te bir AVM’nin otoparkında beklettiklerini tespit etti.

Şüphelilerle yeniden görüşen N.K., aracını satın alacağını söyleyerek alıcı kılığına giren polislerle birlikte AVM otoparkına gitti.

Otoparkta bekleyen alıcı kılığındaki polis ekipleri, çalınan aracın yanına gelen M.Ç.(48), A.Ç. (38) ve Y.B.Ç.'yi (24) gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şahıslar ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek, hacizli araç satışı yaptıklarını, aldıkları otomobili de hacizli olduğu için ucuza satmaya çalıştıklarını iddia etti.

Emniyette yapılan incelemede oto hırsızlık, taciz, gasp gibi çeşitli suçlardan M.Ç.’nin 25, A.Ç.’nin 15 ve Y.B.Ç.’nin ise birden fazla kaydı olduğu belirlendi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edilirken çalıntı araç ise sahibine teslim edildi.