Oscar'ın en pahalı kıyafetinin gizemi! Hırsız inciyle süslü kıyafeti neden geri getirdi?

2015 Oscar ödül töreninde çalınan ve daha sonra geri getirilen elbise hala gizemini koruyor. İşte oyuncu Lupita Nyong'o tarafından kırmızı halıda giyilen inci süslemeli kıyafetin sırrı!

Oscar'ın en pahalı kıyafetinin gizemi! Hırsız inciyle süslü kıyafeti neden geri getirdi?

Kırmızı halının en pahalı kıyafetleri arasına giren Calvin Klein tasarımı incilerle süslü elbise, oyuncu Lupita Nyong’o tarafından giyilmişti.

6 bin Akoya incisiyle süslü olan elbisenin değeri 150 bin dolardı. Elbiseyi Oscar gecesi için Calvin Klein'dan ödünç alan Lupita Nyong’o, otel odasına giren bir soyguncunun gazabına uğramıştı.

Ancak daha sonra soyguncu, kıyafeti otel odasına geri bırakmış ve izini kaybettirmişti. Peki Oscar'ın en pahalı kıyafetinin arkasında yatan gizem ne? İşte Lupita Nyong’o'nun incilerle süslü pahalı kıyafetinin sırrı.

Meksikalı-Kenyalı aktris Lupita Nyong'o, 2014 yılında Oscar'ın en iyi filmi olan “12 Years a Slave” filmindeki destekleyici rolü ile sadece beğeni toplamadı aynı zamanda dikkat çekti. Ancak, Oscar kazandığı başarılı ilk çıkışından sadece bir yıl sonra, Nyong'o, ödül töreninde giydiği 150 bin dolarlık bir Calvin Klein elbisesinin otel odasından çalındığı haberiyle gündeme geldi. İncilerle süslü kıyafet, kırmızı halının en pahalı kıyafetleri arasındaydı. Elbisedeki inciler, 25 kişilik bir ekiple yaklaşık 10 hafta boyunca elle dikilmişti.

Nyong’o, 2015 yılının başında Oscar ödül töreninde kırmızı halıda yürürken, Calvin Klein'ın o gece için ödünç aldığı inci kaplı beyaz elbiseyi giyerken muhteşem görünüyordu. Ancak daha sonra kapısını aralık bıraktığını söylediği otel odasına bir hırsız girdi ve elbise ortadan kayboldu. Los Angeles Polis Departmanı, olayın ardından 6.000 Akoya incisi olan özel beyaz elbiseyi alan hırsızı aramak için ekip kurdu.

Neyse ki, daha sonra ismini vermeyen bir medya çalışanı, polislere ip ucu göndererek elbisenin bulunmasını sağlayacaktı. İp ucunu takip eden polis, pahalı elbiseyi daha sonra otelin ikinci katındaki bir odada banyonun içinde buldu. Elbiseyi bulan araştırmacılar, buldukları elbisenin çalınan aynı elbise olup olmadığından emin değildi, ancak sonunda aynı elbise olduğu doğrulandı.

Calvin Klein'ın yaratıcı direktörü ve elbisenin tasarımcısı Francisco Costa, elbise bulduğu için şükran duydu ve elbisenin restore edileceğini ve saklanacağını söyledi çünkü artık bu elbise, markanın tarihi için önemli bir an ifade ediyordu.

İnciler sahte miydi?

Ancak soygun hakkındaki bir detay açıklığa kavuşturulmadı.Kaynaklara göre, hırsız elbiseden birkaç inci aldı ve değerlerini doğrulamak için onları Los Angeles'ta bir yere götürdü. Hırsız, incilerin değerini öğrenmek isterken, incilerin aslında sahte olduğunu keşfetti. Hayal kırıklığına uğrayan hırsız, daha sonra elbiseyi bulunduğu siyah giysi çantasına koyarak otelde başka bir odaya bırakmıştı.

Yıllar geçmesine rağmen hırsız hala bulunamadı.