Çalışanına en yüksek asgari ücreti hangi belediye veriyor?

2021 asgari ücretin belirlenmesinin ardından bir çok belediye kendi asgari ücretlerini açıkladı. En yüksek asgari ücreti veren belediye ne CHP ne AK Parti ne MHP'li belediyelerden biri. İşte o belediye...

Çalışanına en yüksek asgari ücreti hangi belediye veriyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirledi. Asgari ücret 2020 yılına göre yüzde 21,5 arttı. 2021 yılı asgari ücret net 2 bin 825 lira oldu.

Bu açıklamanın ardından özellikle CHP'li belediyeler kendi asgari ücretlerini açıklamaya başladı. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyükşehirler rakamlarını 3 bin 100 lira olarak açıkladı. Yani CHP tarafından yönetilen 21 ilde asgari ücret 3 bin 100 lira oldu.

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi de asgari ücret açıklaması yaparak, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) bünyesinde çalışan işçilerin 2021 yılında asgari ücretinin en az 3 bin 506 liraya yükseleceğini bildirdi.

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi asgari ücreti 3 bin 350 TL olarak açıkladı. Edirne Belediyesi ise işçilerine 3 bin 200 lira vereceğini duyurdu.

Rekor il bazında Kırklareli Belediyesi'nde: 3.520 TL

Kırklareli’nin Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırklareli Belediyesi çalışanlarının aldığı en düşük ücret 3.520 TL’dir” ifadelerini kullandı. Bu rakam Türkiye'de bir partili belediye başkanı tarafından yönetilen tüm belediyelerden daha yüksek.

İlçe belediyesi bazında rekor Tuzlukçu Belediyesi'nde: 4.500 TL

İlçe belediyesi bazında rekor ise Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi'ne ait. Toplam nüfusu 7 bin 500 civarında olan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tuzlukçu Belediyesinde Kadrolu, taşeron işçi ayrımını kaldırdık. Bütün çalışanlarımızı sendikalı yaptık. Aynı işi yapan tüm personelimiz eşit ücret alacak. En düşük maaş 4500 TL olacak. Emek en yüce değerdir.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP adayı olarak seçimi kazanmıştı.