Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamasında Aralık ayını işaret etti.

Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamuda istihdam edilen sözleşmeli personele kadro düzenlemesi başta olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Bilgin, açıklamasında, "Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz" ifadelerini kullandı.

EYT'de tek formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin açıklamasında, EYT konusunda tek bir formül üzerinde durduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir.

Sözleşmeli personel ve geçiçi işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız.

Sonra maden işçileri ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var, o tarihte 90 bin civarında taşeron işçi vardı, önceliğimiz onlar.

Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız.