Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapalı

Çanakkale Boğazı 1915 Çanakkale Köprüsü, ana halatlarının çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun montaj çalışmaları nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapalı

Çanakkale Boğazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2017'de temeli atılan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım çalışmaları nedeniyle gemi geçişlerine kapatıldı. Güney’den Kuzey’e saat 06.30’da, Kuzey’den Güneye ise saat 09.15’te çift yönlü olarak transit gemi trafiğine kapatıldı. Boğaz, Güney’den Kuzey’e saat 14.30’da, Kuzey’den Güney’e ise saat 16.00’da yeniden gemi geçişlerine açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ana halatlarının çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak olan kedi yolu tamamlandıktan sonra, ana halatlar ile askı halatlarının montajı yapılacak. Ardından da tabliye blokları vinci, yardımıyla kaldırılarak askı halatlarına bağlanacak. Böylece  tabliye teşkil edilmiş olacak.

Köprünün inşaat özellikleri hakkında ise şu bilgiler verildi: “318 metre yüksekliğindeki köprü kulelerinin yapılmasının ardından, Gemlik ve Gölcük'teki Çimtaş fabrikalarında üretilen her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki tabliye blokları Gelibolu Sütlüce’deki şantiye alanına getiriliyor.1915 Çanakkale Köprüsü’nün havai servis platformu olan kedi yolunun da montajı sürüyor.”