Candaş Tolga Işık açıkladı: Akşener, Ağıralioğlu ile randevusunu neden iptal etti? İYİ Parti'den açıklama geldi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, tv100 Ana Haber sunucusu Ece Üner'e Meral Akşener ile görüştükten sonra partisinden istifa edeceğini açıkladı. Gazeteci ve tv100 programcısı Candaş Tolga Işık, Meral Akşener'in Ağıralioğlu'nun randevu talebini iptal ettiği bilgisi paylaştı. Işık "Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi" dedi.

Candaş Tolga Işık açıkladı: Akşener, Ağıralioğlu ile randevusunu neden iptal etti? İYİ Parti'den açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde altılı masadaki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili "Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum. Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfür edilmesinden rahatsızız" sözlerini sarf eden İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu istifa edeceğini açıkladı.

ECE ÜNER'E KONUŞTU
tv100 Ana Haber'de Ece Üner, Ağıralioğlu'yla yaptığı görüşmeyi "Yaptığımız görüşmede istifa kararıyla ilgili olarak ‘Önce sayın genel başkanla bir görüşme yapmam yakışık kalır. Söylediklerimin parti teşkilatlarında ciddi bir karşılığı var ama ben genel başkanıma, partime olan bağlılığımdan hep kişisel olarak konuştum ‘ben’ dedim, teşkilatta karşılığı olan şeyler söyledim.’ dedi." ifadelerini kullandı.

AKŞENER NEDEN RANDEVUYU İPTAL ETTİ?
Candaş Tolga Işık ise, Akşener'in randevuyu iptal ettiğini, gerekçe olarak ise görüşmeden önce canlı yayında istifasını duyurmasını olduğunu aktardı. Işık paylaşımında, "SİZE Bİ' SON DK HABERİ VEREYİM: Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ağıralioğlu'nun Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.” açıklamasını yaptı.