Erşan Kuneri dizisi ekibi Az Önce Konuştum'da

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına Erşan Kuneri dizisi ekibi konuk oldu. Konuklar Cem Yılmaz, Ezgi Mola ve Merve Dizdar, seyircinin merak ettiği soruları yanıtladı.

Erşan Kuneri dizisi ekibi Az Önce Konuştum'da

13 Mayıs Cuma günü Netflix Türkiye'de yerini alacak olan 'Erşan Kuneri' dizisinin başrol oyuncuları Cem Yılmaz, Ezgi Mola ve Merve Dizdar, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. Seyircilerin merak ettiği sorulara samimi yanıtlar veren konukların projeyle ilgili bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Öte yandan Cem Yılmaz'ın esprileri stüdyoda renkli görüntüler oluşturdu. 

Erşan Kuneri fikri nasıl ortaya çıktı?

3 gün sonra vizyona girecek yeni proje ile ilgili Cem Yılmaz, ''Erşan Kuneri dizisi diliyle, dünyasıyla biraz frapan bir iş.  Çok uzun zamandır, acaba nasıl bir hikayeyle, bu adamı ve bu arkadaşlarını nasıl canlandıracağız diye düşünüyordum doğrusu. 

Babamın bir arkadaşı var Erşan ismi. Çok da nadir bir isim. Ama çocukluktan bir Erşan abiyi hatırlıyorum. Erşan Kuneri aslında ‘Sean Connery’ melodisinden arak bir şey. 

Dizi oyuncuları nasıl seçildi?

Biz bir araya geldiğimizde, artık o uzun yıllar konuştuğumuz Erşan'ı belli bir kadroya bağlamıştık. Biz şöyleyizdir, biz 3 kız, 4 erkeğizdir falan gibi artık şekillenmişti. Sonra şahane bir şekilde dağıttık rollerimizi. O kadar uzun zaman oldu ki, dün bitirdiğimizi düşünün mesela. Neredeyse 1 buçuk senedir konuşuyoruz. 

Mesela Merve, tiyatro eğitimi alan bir oyuncuyu oynuyor. Kendi hayatından mutlaka izler vardır. Ezgi, eskiden erotik filmlerde oynamış bir aktriste oynuyor. (Kahkahalar)

Dolayısıyla bizim mesleklere çok benzeyen, yansıyan öyle karakterle olduğu için bu adamdan (Erşan Kuneri) ve arkadaşlarından bir macera çıkacağı belli. Şansımız şöyle oldu; hepimizin takviminin denk gelmesi, asıl güzellik o.' ifadelerini kullandı.

O yaz film çektin, işini bitirdin. Eşin dostun der ki içine sindi mi? Sindi ama bizim meslek öyle bir meslek değil. Yazalı 2 sene oldu, sinmese bir daha yazardım.

Mola: Senaryosunun ikinci dakikasında kahkaha atmaya başladım

Ezgi Mola, ''Erşan Kuneri senaryosunun ikinci dakikasında kahkaha atmaya başladım. Seyirci olarak Cem Yılmaz’ı dram işlerde aşırı beğeniyorum. Hokkabaz en sevdiğim Cem Yılmaz filmi.'' şeklinde konuştu.

Merve Dizdar ise , ''Cem Yılmaz böyle bir karakter var hani. Bilmiyorum çok garip bir his değil mi. Ben bir oyuncu için inanılmaz bir şans olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Kuneri, seyirciyi güldürecek mi?

Şöyle bir şey var. Bizim senelerdir sahneden, perdeden bizi takip eden, ilişki kurduğumuz orjinal bir seyircimiz var. Adam muza bastı düştü, gülüyoruz. Bununla ilgilenmiyoruz. Muzu kim getirmiş, ne oluyor, niye düşen adam gülünüyor, acıklı değil mi?, buralarla ilgileniyoruz. Hepimizin ilgi alanı, ortak alanı bu. Yani drama ile komedinin iç içe girmesinin sebebi bu. Bir diğeri ötekini besliyor. Edebiyatı olmayan bir şeyin ne anlamı var?