Canını hiçe saydı, bir maaş ikramiye aldı

İstanbul’da bir tekstil fabrikasında çalışan Nurettin Ünal, deprem anında arkadaşları kaçarken canını hiçe sayarak çalıştığı makinenin devrilmesini engellemeye çalıştı. Canını hiçe Sayan Nurettin Ünal’a iş yeri sahibi tarafından bir maaş ikramiye verildi.

İstanbul’da meydana gelen 5,8 şiddetindeki deprem Bahçelievler’de bulunan bir tekstil fabrikasında da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Makinenin başından ayrılmadı

Deprem sırasında iş yeri çalışanları dışarıya kaçarken, Nurettin Ünal ise canını hiçe sayarak çalıştığı koca makineyi devrilmemesi için iki eliyle tutarak devrilmesini engellemeye çalıştı.

Güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde Ünal, depremde sallanan tekstil makinesini iki eliyle tutarak sarsıntı geçene kadar makinenin başından ayrılmadı.

“Kendisine bir maaş ikramiye verdik”

İş yeri yetkilisi Ali Bakay, çalışanın bu davranışından dolayı kendisine bir maaş ikramiye verdiklerini belirterek, "Çalışanımızın bu hareketinden dolayı kendisine bir maaş ikramiye verdik. Aslında doğru bir davranış olmadığını biliyoruz, bir daha öyle bir davranışının olmamasını istedik. Deprem anında ne yapması gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı.