Çankırı'da tarlada buldu, internetten araştırınca şaştı kaldı: Bir değişiklik olduğunu hissettim

Çankırı'da 45 yaşındaki çiftçi Ramazan Şener tarlasında bulduğu taşın gök taşı olduğunu iddia etti. Şener, yetkililerden taşın incelenmesini istedi.

Çankırı'da tarlada buldu, internetten araştırınca şaştı kaldı: Bir değişiklik olduğunu hissettim

Çatalelma köyünde çiftçilik yapan evli ve 5 çocuk sahibi Ramazan Şener, buğday ekili tarlasında farklı bir taş buldu. Şener, 1800 gram ağırlığında ve yaklaşık 20 santimetre çapındaki taşı evine götürdü. Taşta bir farklılık olduğunu düşünen Şener, internetten araştırma yaptı ve taşın gök taşı olabileceğini değerlendirerek, inceleme yapılmasını istedi.

Çankırı'da tarlada buldu, internetten araştırınca şaştı kaldı: Bir değişiklik olduğunu hissettim - Resim : 1

"Taşta bir değişiklik olduğunu hissettim"
Şener, tarlada gezerken taşın dikkatini çektiğini belirterek, "Taşın gök taşı olduğunu düşündüm. Taşta bir değişiklik olduğunu hissettim. Eve getirdiğimde taşı, mıknatıs tuttuğumda mıknatıs taşa yapıştı. İnternetten araştırmıştım, gök taşının özelliklerine baktım." dedi.

Çankırı'da tarlada buldu, internetten araştırınca şaştı kaldı: Bir değişiklik olduğunu hissettim - Resim : 2

"Her tarafında mıknatıs yapışıyor"
Şener "Düştüğü yerde yarısı gömülü gibiydi. İncelenmesini istiyorum. Taşın farklı bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Yanıklar var üzerinde. İnternetten baktığımda düşerken yanarak düştüğü yazıyor. Her tarafında mıknatıs yapışıyor" dedi.