CANLI İZLE Dortmund - Schalke 04

Almanya Bundesliga'da 26. hafta maçında Borussia Dortmund ile Schalke 04 Ruhr Derbisi'nde karşılaşıyor. Zorlu karşılaşma saat 16:30'da başladı ve S Sport 2 kanalından canlı olarak yayınlanıyor. İşte detaylar.

CANLI İZLE Dortmund - Schalke 04

Almanya Bundesliga'da koronavirüs arasının ardından ligde kaldığı 26. haftadan devam ediliyor.

Yeni haftanın açılış maçı bir derbiye sahne oluyor. Ruhr Derbisi'nde Borussia Dortmund ile Schalke 04 seyircisiz olarak karşı karşıya geliyor.

Dortmund - Schalke 04 maçı saat kaçta hangi kanalda?

Karşılaşma 16 Mayıs Cumartesi saat 16:30'da başlayadı ve S Sport 2 kanalından canlı olarak yayınlanıyor. Müsabaka web üzerinde ise S Sport Plus üzerinden canlı olarak izlenebiliyor.

Bundesliga'da 25 hafta sonunda Dortmund'un 51, Schalke'nin ise 37 puanı var.

 Maç öncesi detaylar

Schalke ile oynadığı son sekiz resmi maçın sadece birini kazanan Dortmund, tek galibiyetini Aralık 2018'de deplasmanda aldı (2-1). Sarı siyahlıların ev sahibi olduğu son derbi ise Schalke'nin 4-2 üstünlüğüyle bitmişti.

Bundesliga'da çıktığı son altı deplasman maçını kazanamayan Schalke (3B 3M), ligde devam eden en uzun serinini sahibi konumunda. Mavi beyazlılar daha uzun bir seriyi en son Şubat-Mayıs 2015'te yaşamıştı (9 maç).

2020 yılında çıktığı dört Bundesliga deplasmanında gol atamayan Schalke, daha uzun bir uzun seriyi en son Nisan-Eylül 1998'de yaşamıştı (5 maç).

Son sekiz Bundesliga maçında en az bir gole katkı sağlayan Dortmund oyuncusu Jadon Sancho, bu sezon en fazla gol katkısı yapan isim konumunda (29; 14 gol & 15 asist).
Schalke, bu sezon Bundesliga'da Amine Harit'in (6 gol & 4 asist) gol katkısı sağladığı yedi karşılaşmada mağlup olmadı. Faslı oyuncu, takımının galibiyet alamadığı son dokuz Bundesliga maçında gol katkısında bulunamadı.

Dortmund ile Schalke arasında Bundesliga'nın ilk yarısındaki karşılaşmadan (0-0) önce sarı siyahlı ekip lehine 1 olan puan farkı bu maça gelirken 14'e yükseldi. Dortmund forveti Erling Haaland (9), sezonun ikinci yarısında Schalke'nin (4) iki katından fazla gol sevinci yaşadı.

Dortmund, Schalke'yi konuk ettiği maça Bundesliga tarihindeki 800. galibiyetini almak için çıkıyor. Konuk ekip ise lig tarihindeki 2500. golünü yemeye çok yakın (2499 gol).

Bundesliga'nın ikinci yarısında çıktığı sekiz maçın yedisini kazanan Dortmund, 10. haftadan bu yana ilk kez puan tablosunda ikinci basamağa yerleşti.

Son yedi Bundesliga maçını kazanamayan Schalke (4B 3M), ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.

Schalke, Bundesliga'da oynadığı son 387 dakikada kaydettiği tek golü son karşılaşmada buldu (Weston McKennie vs Hoffenheim). Dortmund ise aynı süreçte fileleri 10 kez havalandırdı.