Sevilla - Inter CANLI İZLE

Sevilla ile Inter, UEFA Avrupa Ligi finalinde kozlarını paylaşıyor. Spor severler Sevilla Inter maçını saat 22:00'den itibaren şifresiz bein sports haberden şifreli olarak ise digitürk platformunda bein sports 1 ekranlarından izliyor.

Sevilla - Inter CANLI İZLE

Inter 5. dakikada Lukaku'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçti. 11. dakikada Luuk de Jong'un golüyle Sevilla eşitliği sağladı. 33. dakikada Luuk de Jong bir kez daha sahneye çıktı ve Sevilla skoru 2-1'e getirdi. 35. dakikada bu kez sahneye Godin çıktı ve skor 2-2'ye geldi. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 

77. dakikada Sevilla, Lukaku'nun kendi kalesine attığı golle 3-2 öne geçti.

İspanya temsilcisi Sevilla ile İtalyan ekibi Inter, UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya geliyor.

SEVILLA INTER MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Zorlu final maçı saat 22:00'de başladı ve bein Sports Haber'den şifresiz, bein Sports 1'den ise şifreli olarak canlı izlenebiliyor.

İki takım daha önce Avrupa kupalarında hiç karşılaşmadı.

Sevilla finale gelene kadar Roma, Wolverhampton ve Manchester United gibi takımları eledi.

Inter ise Getafe, Bayer Leverkusen ve Shakhtar gibi takımları eleyerek finale yükseldi.

İddaa yönetimi Sevilla'nın galibiyetine 2.95, beraberliğe 3.00, Inter'in galibiyetine ise 2.05 oran veriyor.

İki takımın istatistikleri

Sevilla ile Inter, Avrupa kupalarında ilk kez rakip oluyor. Avrupa Ligi tarihinde oynanan 11 finalin altısında taraflar ilk kez karşılaşırken; bunun son yaşandığı 2015/16'da Sevilla kupaya uzanmıştı (3-1 vs Liverpool).

UEFA Kupası/Avrupa Ligi tarihinde en fazla finale yükselen (6) ve şampiyon olan (5) takım Sevilla.

Avrupa kupalarında 10. kez finale yükselen Inter, bunu 2010'dan (Şampiyonlar Ligi) bu yana ilk kez başarırken; aynı zamanda bu turnuvalarda 10 finale ulaşan üçüncü İtalyan takımı konumunda (14'er; Juventus & Milan).

Sevilla, Avrupa kupalarında oynadığı beş finalde de turnuvayı şampiyon tamamlamayı başardı. Turnuvalar tarihinde daha uzun bir seri yakalayabilen sadece iki takım var: Liverpool & Real Madrid (6).

Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı beş maçı da kazanan Inter, Avrupa kupalarında altı maçlık bir seriyi sadece Aralık 2009-Nisan 2010 arasında yakalayabilmişti.

UEFA Kupası/Avrupa Ligi tarihinde oynadığı tek maçlı sekiz eleme turu karşılaşmasında da mağlup olmayan Sevilla (6G 2B), son beş maçtan galip ayrıldı.

 Antonio Conte ve Julen Lopetegui, teknik direktörlük kariyerlerinde ilk kez bir Avrupa kupası finaline çıkacak. İki çalıştırıcı da Avrupa Ligi tarihinde en az 10 maçta görev alıp %70'in üzerinde galibiyet yüzdesi yakalayabilen altı teknik direktör arasında yer alıyor: %77; Antonio Conte (13 maç, 10G) & %73; Julen Lopetegui (11 maç, 8G).

Son 20 resmi maçını kaybetmeyen Sevilla, kulüp tarihinin en uzun serisini sürdürmek için sahaya çıkıyor (11G 9B). Bu sezon La Liga'da yer alan takımlar arasında sadece Real Madrid daha uzun bir seri yakalayabildi (21 maç).

Inter formasıyla çıktığı son yedi Avrupa kupası maçında da gol atan Romelu Lukaku, bu karşılaşmalarda 12 golde pay sahibi oldu (8 gol & 4 asist). Bu sezon 33 resmi maç golüne ulaşan Belçikalı forvet, 2010/11'den (37; Samuel Eto'o) bu yana bir sezonda en yüksek sayıya ulaşan Inter oyuncusu oldu.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'dan (11) daha fazla oyuncusu gol atan tek takım Manchester United (12).

Maç öncesi iki takımın ilk 11’i ise şöyle;

Sevilla: Bono, Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon, Banega, Fernando, Jordan, Suso, Ocampos, El Nesyri

Inter: Handanovic; Godín, De Vrij, Bastoni; D’Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young; Lautaro Martínez, Lukaku