Cansız mankeni idam ettiler

Sivas’ın Kangal ilçesinde çocuk istismarcılarına ceza olarak idam verilmesini talep eden Kangal Alperen Ocakları sokak ortasında cansız manken astı.

Cansız mankeni idam ettiler

Çocuk istismarı olaylarının artmasıyla birlikte Türkiye'nin her yerinden çeşitli protestolar düzenleniyor. Kangal Alperen Ocakları çocuk istismarına dikkat çekmek için bir protesto gösterisi düzenlendi. Hazırlanan cansız mankeni sokak ortasında asan göstericiler çocuk istismarına karşı verilen cezaların artırılmasını istediler.

Mankenin üzeine "idam istiyoruz" yazdılar

Cansız mankenin asılmasının ardından Kangal Alperen Ocakları Başkanı Sami Ecevit kısa bir açıklama yaptı. Ecevit açıklamasında , “Bizler kuşu öldüğü için yas tutan bir çocuğa taziyeye giden bir Peygamberin (sallallahü aleyhi ve sellem) ümmetiyiz. Çocuklar bize Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) emaneti. Onları korumak onları sevmek müslümanların en büyük görevidir. Bizler Kangal Alperen Ocakları olarak çocuk istismarlarına karşı en sert tepkiyi her zaman ortaya koyacağız. Zulmün ve haksızlığın karşısında ne pahasına olursa olsun duracağız. Çocuklarımıza karşı yapılan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor, çocuk istismarlarına karşı geciken önlemlerin bir an önce alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.