Caretta carettaya çekiçli işkence

Hatay'da kafatası çekişle kırılan bir caretta caretta karaya vurdu. Yaklaşık 80 yaşında olduğu belirlenen caretta caretta tedavi altına alındı. Balıkçıların balıkları yediği için caretta carettalara çekiçle vurdukları belirtiliyor.

Caretta carettaya çekiçli işkence

Hatay’ın Arsuz ilçesinde karaya vuran bir caretta caretta gören vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. 

Caretta carettaya çekiçli işkence - Resim : 1

İhbar üzerine söz konusu yere İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi görevlileri, Arsuz Belediyesi Hayvan Bakım Birimi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri geldi. İlk incelemede darbe sonucu kafatasında kırılma olduğu belirlenen yaralı caretta caretta tedavi edilmek üzere görevlilerce götürüldü.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, bölgenin yeşil kaplumbağa ve caretta carettaların yaşam alanlarından olduğunu söyledi. 

"Korkan balıkçılar çekiçle vuruyor"

Turan, "Yaptığımız inceleme sonucunda kafasına darbe almış. Muhtemelen çekiç darbesi. Balıkçılar, ağları çektiği zaman korktuğundan ya da ağdaki balıkları yediği için çekiçle vuruyor. Büyüklüğüne baktığımız zaman yaklaşık 80 yaşında olduğunu görüyoruz. Yediği darbeden dolayı zor bir durumda." dedi.