Bunun adı mucize!.. Annesi öldükten 3,5 ay sonra doğdu

Çekya’da 16 haftalık hamile Mrtvá Eva isimli kadın felç geçirdi ve beyin ölümü gerçekleşti. Eva makineye bağlandı bebeği 3,5 ay sonra doğdu.

Çekya’da 16 haftalık hamile iken felç geçiren Mrtvá Eva, nisan aylarında hastaneye kaldırılmış ancak müdahalelere tepki vermeyerek beyin ölümü gerçekleşmişti. Eva, makineye bağlı tutuldu ve bebeğin anne karnında büyümesi sağlandı.

15 Ağustos’ta sezaryen ile dünyaya gelen bebeğine Eliska adı verildi. Bebeğin annesinin bağlı olduğu makineler, ailesinin de izni ile kapatıldı.

Brno Üniversite Hastanesinde doğan Eliska bebek, doğduğunda 2 kilo 130 gram olduğu ve sağlık durumun iyi olduğu belirtildi.

Doktorlar, Eliska’nın, felç geçiren bir anneden doğan bebekler arasında kilosu en yüksek olanlardan birisi olduğunu belirtti. Bebeğin emzirilmesini, Eva’nın eşi Vojtech’in kız kardeşi üstlendi.

Başarılı operasyon sonrası konuşan Anesteziyoloji, Resüsitasyon ve Yoğun Tıp Anabilim Dalı Başkanı Roman Gal, “Doğum yaptıktan sonra ailenin huzurunda anneyi solunum cihazından ayırdık. Annenin öldüğü gün, kızı Eliska'nın doğum günü oldu. Anne ne yazık ki, klinik olarak ölmüştü ve bu prosedür öngörülmüştü” ifadelerini kullandı.

"Dünyada böyle sadece 20 vaka var"

Jinekoloji ve Obstetrik Kliniği Başkanı Pavel Ventruba, “Dünyada böyle sadece 20 vaka var. Brno'daki doktorlar ve hemşireler, tıp tarihini yeniden yazdılar. Klinik olarak ölü kabul edilen gebe bir kadındaki yaşamsal faktörleri 3,5 ay süreyle stabil tuttular” açıklamasını yaptı.