Çekya'dan Putin'i kızdıracak hamle! 1 hafta boyunca binada asılı kalacak

Çekya İçişleri Bakanlığı, Bağımsızlık Günü nedeniyle bakanlık binasına büyük boylarda astığı Çekya ve Ukrayna bayraklarının ortasına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ceset torbasında gösteren bir resmini koydu.

Çekya'dan Putin'i kızdıracak hamle! 1 hafta boyunca binada asılı kalacak

Çekya'da Bağımsızlık Günü nedeniyle Çekya İçişleri Bakanlığı’nın Başkent Prag’daki Letna semtinde bulunan Bakanlık binasının dış cephesine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ceset torbasında gösteren bir resim asıldı. Çekya İçişleri Bakanı Vit Rakusan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tıpkı 1918'de Çekoslovakya'nın kurucuları gibi, bu zor dönemde bile cesaret ve direnç göstermeye devam etmemizi istiyorum. Saldırgan karşısında Çek bayrağı altında ülkemizi savunacağımızı ve ülkemiz için gururla savaşacağımızı tekrar tekrar göstereceğiz. Arkadaşımızın kim olduğunu biliyoruz. Onlar bizim özgürlüğümüz için de kan döküyorlar. Ayrıca düşmanımızın kim olduğunu da biliyoruz ve bayrağımızı çalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Çekya'dan Putin'i kızdıracak hamle! 1 hafta boyunca binada asılı kalacak - Resim : 1

450 bin 90 geçici vize
Bakanlık binasına konulan bayrakların üretiminin 50 bin korunaya (yaklaşık 2 bin euro) mal olduğu ve bayrakların bir hafta boyunca asılı kalacağı bildirildi. Çekya, Rusya’nın işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna'nın önde gelen destekçileri arasında yer alıyor. Savunma Bakanı Jana Cernochova, Çekya’dan Ukrayna'ya gönderilen askeri teçhizatın 47 milyar korunaya (1.93 milyar euro ) ulaştığını açıklarken, İçişleri Bakanlığı ise Rusya saldırılarından kaçıp Çekya’ya gelen sığınmacılara bugüne kadar 450 bin 90 geçici vize verildiğini bildirdi.