Çelik: Hükümetimiz gerekli hassasiyete sahiptir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye'nin ekseni başka yerde değil, Ankara'dadır" dedi. Çelik, Kaz Dağları ile ilgili olarak, "Hükümetimiz gerekli hassasiyete sahiptir" ifadelerini kullandı.

Çelik: Hükümetimiz gerekli hassasiyete sahiptir

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamarından satır başları şöyle;

Türkiye'nin önünde seçim yok. Türkiye dış politikadaki ihtiyaçlarını, iç politikadaki reform süreçlerini sürdürmeye kararlı.

Suriye

Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir.

Orta Doğu coğrafyası

Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür.

Eksen tartışması

Türkiye'nin ekseni başka yerde değil, Ankara'dadır. Türkiye'nin eksenini Batıdaki herhangi bir ülkenin başkentinde görenler, Türkiye milli bir politika ürettiği zaman bunu eksen kayması olarak ifade ederler.

Kaz Dağları

"Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir. Siyanür iddialarının doğru olmadığını uzmanlar söylüyor. Bütün işlemlerin ÇED raporuna uygun olmasını takip edeceğiz. Gerçek çevreci dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır. Herhangi bir diyalog eksikliği söz konu değildir. Kaz dağlarında altın arama izinleri iktidarlarımız öncesinde 2001 yılında verilmiş. Mimarlar Odası üyesi, CHP'den defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış."