Cem Küçük'ten dikkat çeken yorum: Türkiye buna izin vermez!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Pınar Işık Ardor ile Şimdi Konuşalım'da gazeteci Cem Küçük, Suriye politikasıyla ilgili "Suriye’de bir toprak bütünlüğü olsun ama oradan PKK devleti çıkacaksa Türkiye buna izin vermez, Kuzey Irak’ta müsaade etmediği gibi… " dedi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Dr. Dursun Çiçek, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Dr. Ahmet Zeki Üçok ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük; Pınar Işık Ardor ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. 

Suriye politikasıyla ilgili Küçük "Türkiye bir şey yapacağı zaman herhangi bir izin almasına gerek yok. Suriye’deki rejimle görüşme belirli bir zaman sonra olabilir ama oradan ABD’de çıksın İran’da çıksın. Suriye’de bir toprak bütünlüğü olsun ama oradan PKK devleti çıkacaksa Türkiye buna izin vermez, Kuzey Irak’ta müsaade etmediği gibi… Türkiye’nin burada istemediği hiçbir şey olamaz. Türkiye ‘ben yaptırmayacağım’ derse ne ABD’nin ne Rusya’nın gücü yeter. Onlar PKK’yı beslemeye devam ediyor. Türkiye’nin bir iki yıldır dış politikada attığı adımları olumlu görüyorum." dedi.