Cemaat liderinin naaşı taşındı, olaylar büyüdü

Cemaat lideri Yakup Haşimi'nin konut arazisine defnedilmişti. Defin yerini değiştirme kararı çıkınca cemaat üyeleri ve polis arasında arbede şiddetlendi.

Cemaat liderinin naaşı taşındı, olaylar büyüdü

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 6 Kasım'da hayatını kaybeden cemaat lideri Yakup Haşimi'nin konut arazisine defnedilmişti. Şikayet üzerine olay adli makamlara taşındı, savcılık kararıyla cenazenin bulunduğu alandan mezarlığa defnedilmesine karar verildi.

Akşam saatlerinde mezarın bulunduğu alana gelen polis ve cenaze hizmet ekipleri cemaat üyelerinin tepkisiyle karşılaştı. Çıkan arbede sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri mahalleye giden yolları keserek kimsenin geçmesine izin vermedi. Cenazenin defnedileceği mezarlıkta da polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, mezarlığa çıkan yollar kesilerek görevliler haricinde kimsenin geçişine izin verilmedi. Öte yandan, defin sırasında yanında bulunması için bazı cemaat üyeleri de mezarlığa götürüldü.

Kartepe Acısu Mahallesinde Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında faaliyet gösteren bir cemaatin lideri olan ve şeyh olarak tanıtılan Yakup Haşimi 6 Kasım günü hayatını kaybetti. Yakup Haşimi’nin cenazesi, türbe yapılacağı gerekçesiyle dergah adı verilen yapının karşısında bulunan konut alanına defnedildi. Şikayet üzerine olay adli makamlara taşındı. Savcılık tarafından cenazenin bulunduğu alandan çıkarılıp mezarlığa defnedilmesine karar verildi.

Kararın ardından polis ve cenaze hizmetleri ekipleri, akşam saatlerinde mezarın bulunduğu alana gelerek cenazeyi çıkarmak istedi. Mezarın açılıp, cenazenin taşınmasına tepki gösteren cemaat üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri mahalleye giren cadde ve sokaklarda yolu keserek görevliler dışında kimsenin geçişine izin vermedi.

Cenazenin çıkarılması için çalışmalar başlarken, çevre illerden cemaat üyelerinin Kartepe’ye gelme ihtimaline karşı kent girişinde güvenlik güçleri tarafından tedbir alındı.

Mezarlığa götürüldü

Polis ve mezarlıklar müdürlüğü ekipleri tarafından Yakup Haşimi’nin mezarı açıldı. Cenaze defnedilmek üzere Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na götürüldü.

Cenaze aracına çok sayıda polis aracı eşlik ederken, defin sırasında yanında bulunması için bazı cemaat üyeleri de mezarlığa götürüldü.

Cenazenin defnedileceği mezarlıkta polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, mezarlığa çıkan yollar kesilerek görevliler haricinde kimsenin geçişine izin verilmedi.