"Çevre ve Çocuk Akademisi" erişime açıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara AKM Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. İki bakan da konuşmasında çocuklara çevre bilinci kazandırmanın önemine değindi.

"Çevre ve Çocuk Akademisi" erişime açıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara AKM Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Çevre ve Çocuk Akademisi ve Ortak Evimiz Dünya Çocuk Hikaye Seti Tanıtım Programı"na katıldı.

Bakan Kurum açıklamasında, "Türkiye'nin dört bir yanında, çocuklar için oyun ve piknik alanları, bisiklet ve yürüyüş yollarının olduğu millet bahçeleri yaptıkların belirterek, "Siz evlatlarımızı ülkemizin ve şehirlerimizin her köşesinde yeşille, toprakla, ağaçla, doğayla buluşturmak istiyoruz. İstiyoruz ki, gönlünüzce koşun, oynayın, eğlenin, doğayla dost olun" dedi.

Bakan Özer de yaklaşık 10 aydır çocukların çevre bilinciyle yetişmeleri ve bu kültürün tüm okullarda yaygınlaşmasıyla ilgili kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Özer, programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen projelere de değindi.

Özer, "Öğretmen bilişim ağı içerisinde bu eğitimleri, tüm öğrenci ve öğretmenlerin alması için bütün desteği vereceğiz. İstiyoruz ki, öğrencilerimiz sadece akademik açıdan güçlü bir şekilde yetişmesin. Aynı zamanda kültür, medeniyet bilinci, doğaya saygılı, çevre bilinci içerisinde, tasarruf kültürünü almış ve başka bir dünyamızın olmadığı, bu dünyanın bize emanet olduğu bilinci ile yetişsinler. Bunun en yaygın öğrenileceği mekanlar, okullarımız. 19 milyon öğrenci, 1,2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemimiz var. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemi değil, evrenidir. İşte bu evrende yaptığımız çevre bilinciyle, atıkla ilgili her türlü adım, uzun vadede çok kalıcı etkileri olacak atılımlardır. Akademide öğrencilerimiz çok kapsamlı eğitimleri alacaklar ve hazırlanan hikaye setlerinin de öğrencilerimizin bu bilinci arttırmalarında çok önemli katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Programda, çocuklar için çevre sorularının olduğu bilgi yarışması da yapıldı.

Türkiye'nin ilk çevreci ve engelsiz dijital eğitim platformu

Türkiye'nin ilk çevreci ve engelsiz dijital eğitim platformu Çevre ve Çocuk Akademisi'ne, "www.cevrevecocukakademisi.gov.tr" internet adresinden erişilebilecek.

Öğrencilerin, EBA kullanıcı adı ve şifreleri ile girebileceği platformdaki bütün videoların işaret dili betimlenmesi yapıldı ve işitme engelli çocukların da faydalanabilecekleri şekilde tasarlandı.

Çevre ve Çocuk Akademisi'nde, eğitici videoların olduğu Çevre Akademisi, Şehircilik Akademisi, İklim Değişikliği Akademisi, Sıfır Atık Akademisi, Doğa ve Sanat Akademisi, Çevre ve İletişim Akademisi isimleriyle içerikleri bulunuyor.