Bakan Kurum duyurdu: Eşyasını alamayan vatandaşlara 30 bin lira yardım yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine 10 bin lira nakdi yardımın valilik tarafından ödenmeye başlandığını duyurdu. Kurum ayrıca 30 bin lira eşya yardımı verileceğini açıkladı.

Bakan Kurum duyurdu: Eşyasını alamayan vatandaşlara 30 bin lira yardım yapılacak

Bayraklı ilçesinde bulunan ve depremde tamamı yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum enkaz bölgesinde açıklama yaptı.

Bakan Kurum, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda. Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak" dedi.

"Depremin olmasından 52 saat geçti, aralıksız tüm enkazlarımızda arama kurtarma çalışmaları yoğun ve titizlikle devam ediyor" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu açıklamalarda bulundu:

Hasar tespit çalışmalarında an itibarıyla 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Ağır, acil ve yıkık sayımız 41'e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden oluşuyor.

Rızabey ve Doğanlar apartmanına ilişkin Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze veya Valiliğimize gelen bir riskli bina başvurusu yok. Riskli bina başvurusu olsaydı tapuda riskli bina şerhi olurdu.

Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı vereceğiz.

(Yıkılan binalar için riskli bina başvurusu yapıldığı iddiaları) Bugün bunları konuşmanın, tartışmanın zamanı değil. Vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyorlar, benim çalışma arkadaşımın burada çocuğu var. Bizim odaklanmamız gereken konu bunlardır. Herkesten istirham ediyorum birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyalım. Bunun siyaseti, davası, polemiği olmaz.