TOKİ, Elazığ'da 1564 evin ihalesini yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ'da gerçekleşen depremin ardından inşasına başladığı 1564 evin ihalesini yaptı.

TOKİ, Elazığ'da 1564 evin ihalesini yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Baskil, Sivrice ve Maden ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde 4 etap şeklinde toplam 1564 ev ihalesini gerçekleştirdi. 

Elazığ'da merkeze bağlı köylerde evlerin inşası ise üç etap halinde sürüyor. Üç etapta toplam 911 konut inşa ediliyor.

Evlerin yapımının hızla sürdüğü köylerde, projenin 1. etabını oluşturan ve yapımına ilk başlanan Elazığ'ın merkeze bağlı Değirmenönü, İçme ve Koçkale köylerinde de evler tamamlandı. Bu konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi, diğer evlerin gelecek aylarda verilmesi hedefleniyor.

Baskil ve Maden ilçelerine bağlı köylerde 404, Sivrice ilçesine bağlı köylerde de 329 evin yapımı hızla sürüyor.

Köy evleri projesi kapsamında Malatya'da da 1555 ev inşa ediliyor. TOKİ tarafından, Malatya'nın Battalgazi, Kale, Yeşilyurt, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde 1555 köy evinin ihalesi gerçekleştirildi. Evlerin yanı sıra 4-5 büyükbaş hayvanın kalabileceği 637 ahır da yapılıyor. Tamamlanan 8 köy evi ve 3 ahır vatandaşlara teslim edildi. Ayrıca, yapımı tamamlanan 132 köy evi ve 63 ahırın teslimi de gelecek günlerde yapılacak.