Getir, Londra’da reklam ajansına dava açtı

Nazım Salur tarafından 2015 yılında kurulan çevrimiçi market uygulaması Getir, Londra’da reklam ajansına dava açtı.

Getir, Londra’da reklam ajansına dava açtı

Çevrimiçi market uygulaması Getir, İngiltere’de iş birliği yaptığı reklam ajansına dava açtı. İddiaya göre, Londra taksilerinin üzerine reklam vermek için anlaşma yapan Getir, reklam ajansının kararlaştırılandan az sayıda taksiye reklam verdiğini keşfetti.

Finansal Times’de yer alan habere göre, Nazım Salur tarafından 2015 yılında kurulan Getir, Ocak ayında, yurt dışına açılma planlarının bir parçası olarak, İngiltere’de hizmet vermeye başlamıştı. Londra’da şubelerini açarken hem Türkiye hem de İngiltere’de sayısız reklam çalışmalarına başlayan firma, geçtiğimiz ay soluğu Londra Yüksek Mahkemesinde aldı. Global bir marka olma yolunda ilerleyen girişim, Londra’daki reklamları için anlaşmış olduğu Enjoy Media’ya 671.328 sterlin üzerinde dava açtı.

İddiaya göre marka, Arzu Kufundur tarafından işletilen ajansla, Londra’daki taksilerin üzerine reklam verilmesi için anlaşmıştı. Anlaşma 737 taksiyi içeriyordu. Buna karşında ilerleyen zamanlarda Nazım Salur’un oğlu ve Getir’in İngiltere menajeri Turancan Salur, Londra sokaklarında Getir markasıyla süslenmiş yeterince taksi göremediğini fark edince ajansa şikayette bulunup durumu incelemeye aldı.

Geçen yaz, altı hafta boyunca dört çalışanı görevlendiren Turancan Salur, Enjoy Media ile yapılan anlaşma kapsamında yer alıp da Getir’in reklamını göstermeyen taksileri tespit etmek amacıyla başkentte 2.000 taksi fotoğrafı çektirdi.

Davada, görevli personelin anlaşmaya rağmen Getir reklamı taşımayan 168 taksi tespit ettiği ve gerçek sayının çok daha yüksek olabileceği iddia edildi. Üstelik davada yer alan bilgilere göre, tespit edilen taksilerden dördü Getir’in rakiplerinin logosunu taşıyordu. Firma, Enjoy Media’nın, Getir’in rakipleri Gorillas ve Zapp’a reklam konusunda doğrudan yardımcı olduğunu iddia etti.

Enjoy Media henüz kendi savunmasını mahkemeye sunmadı.

Bir Getir sözcüsü ise dava ile ilgili yaptığı açıklamada, “Getir UK Limited, zamanında olumlu ve adil bir çözüme ulaşmak amacıyla, Enjoy Media Limited’e sözleşmenin ihlali nedeniyle dava açtığını doğrulayabilir” dedi.