CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlar buluşmasında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aksaray Muhtarlar Buluşması"nın açılışında "Kadının başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorun bu hale getirdik. Sana ne kardeşim. Başka dertlerimiz var. Fakirlik var yoksulluk var bunları unuttuk" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlar buluşmasında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aksaray Muhtarlar Buluşması"nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizim de eksiğimiz, yanlışımız oldu. Oturduğumuz yerde konuştuk vatandaşa gitmedik.

Şu anda seçim yok ama ben şimdi sizin ayağınıza geldim. Birini kötülemek, propaganda yapmak için değil yüzde 100 doğruları anlatmak için geldim. Artık eski siyaseti bir kenara bırakmamız lazım. Biz her zaman doğruları söyledik demiyorum. Bizim de eksiğimiz, yanlışımız oldu.

Kabahat vatandaşın ayağına gitmeyen siyasetçide. O nedenle kendimizi gayet rahat eleştiriyorum. Kadının başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorun bu hale getirdik. Sana ne kardeşim. Başka dertlerimiz var. Fakirlik var yoksulluk var bunları unuttuk. Vay efendim, kadın, başörtüsü taksın mı takmasın mı. Bunlar da yanlış.

 Son on yılda en büyük değişimi yaşanyan parti CHP'dir. Nerede bir dert varsa gidiyoruz.

Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. 

"Devlet lafla yönetilmez, liyakat esastır"

Açlık sınırının altında emekli aylığı alanlar var. 2019'un ilk 9 ayında elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen hane sayısı; 3 milyon 365 bin 784. Doğalgazı kesilen abone sayısı; 710 bin 364 hane. Kişi başına gelir 10 bin dolar oldu diyorlar. 10 bin doları geçelim, bu saydıklarımın kişi başına geliri 1000 dolar bile değil. 

 Buğday ithal ediyoruz, toprağımız mı yok? İnsanımız mı yok? Güneşimiz mi yok? Suyumuz mu yok? Çalışmak isteyen gençlerimiz mi yok? Bu sonucun ortaya çıkmasını sağlayanlar devleti yönetenler. Devlet lafla yönetilmez, liyakat esastır.

Dış politika eleştirisi

Suriye politikasından bizim ne kazancımız oldu? 40 milyar dolar para harcadık, şimdi İdlib'den yeni kardeşlerimiz gelecek 1 milyon kişi. Suriyelileri kendi ülkelerine göndermemiz lazım dedik ona da kızdılar. Benim vatandaşım işsiz, perişan vaziyette. 

Şimdi Libya'da kavga ediyorlar. BM var, onların barış gücü var. O barış gücü gitsin iki tarafı barıştırsın. Suriye'de yangın bize sıçradı. Bakana sordum çatışmaların önüne geçilmezse Libya'da göç gelir mi diye. Evet dedi. 

4 aşamalı bir stratejiyle bu sorunların hepsi çözülür;

1- Demokrasi, hukukun üstünlüğü, din ve vicdan özgürlüğü.

2- Üretmek, her alan üretmek.

3- Güçlü sosyal devlet.

4- Sürdürülebilirlik. Dünyadaki değişime ayak uydurmak.

Bütün bunları yaptığımız zaman çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.