CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "Seçimi farkla kazanacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında 2023 seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayını seçim tarihi belirlendikten sonra açıklayacaklarını ayrıca 6'lı masanın belirleyeceği adayın 13. Cumhurbaşkanı olacağını, seçimi farkla kazanacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kazanacağız, hiç kimsenin en ufak endişesi olmasın." diye ekledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "Seçimi farkla kazanacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemizdeki seçimlere ile ilgili önemli açıklamarda bulundu. Kılıçdaroğlu seçim tarihihnin belirlenmesin sonraki 2 gün içinde adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Kıılçdaroğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:

"Parlamentoda çoğunluğu sağlayarak kazanacağız"

Ondan hiç endişem yok. Seçimi kazanacağız, parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Seçimi farkla kazanacağız. Gerçekten toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasal anlayışı egemen kılacağız.

"Seçim tarihini belirlesinler adayımızı belirleriz"

Şunu eleştirdik kendi aramız. Niye acaba televizyonlar neredeyse günün 24 saati cumhurbaşkanı kim olacak diyor... Var olan bir sistem var, herkesi perişan etti. Gençler geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Biz önce bunu nasıl çözeceğimiz konusunda bir görüş birliği sağlamamız lazım. Cumhurbaşkanı adayı belirledik, ne yapacak bu aday? Belli çevreler bunu özellikle gündeme taşıyorlar.

Son derece akıllı, ayakları yere basan, feraset sahipleri kişilerin oturup devletteki sorunları nasıl çözeriz diye bunun üzerine uzlaşmamız lazım. Sonra deriz ki Cumhurbaşkanı adayımız budur. Aday da 6 liderin belirlediği kuralların dışına çıkmayacak. Vaatleri hayata geçirecek. Bu olmazsa başa dönmüş olacağız. Cumhurbaşkanı için söylediğimiz açık. Sen bizim cumhurbaşkanı adayımızı merak ediyorsan seçim gününü belirle, biz de 2 gün içinde adayımızı belirleriz.

"6'lı masanın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak"

Kazanacağız, hiç kimsenin en ufak endişesi olmasın. Bir aday belirleyeceğiz, hep beraber destekleyeceğiz. 13. cumhurbaşkanı olacak bu kadar açık, bu kadar net.

Düzgün bir adam olacak. Devleti, devletin ne olduğunu bilecek. Ahlaklı olacak, verdiği sözü yerine getirecek. Liderlerin belirlediği kriterlere uyacak. Lider olduktan sonra da altılı masayı yönetmeye devam edecek. Devlet aklı olacak. Devletin adaletle yöneteceğini bilecek. Devletin saydam olması için elinden gelen çabayı gösterecek.

"Seçim sürecinde her okulda bir avukatımız olacak"

Seçim güvenliği ile ilgili ayrı bir komisyon kurduklarını ve 6 lider ile birlikte sandık güvenliği için önlemler aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Altı lider bu konuda son derece kararlı bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili de ekipler belirlendi. Elimizdeki veriler sürekli güncelleniyor. Verilerden yola çıkarak biz ilk kez oy kullanacakları, nerelerde, hangi konutlarda oturduklarını da gayet iyi biliyoruz. Yanlış bilgileri YSK'ya bildiriyoruz. Bu konuda duyarlılığımız var. Diğer partilerde benzer çalışmalar yapıyorlar.

Seçim güvenliği ile ilgili ayrı bir komisyon kurduk. YSK'dan bize belli aralıklarla sonuçlar geliyor ve biz onları eskiler ile karşılaştırarak ilerde hiçbir hata, kusur olmasın diye özel bir çaba harcıyoruz.

Doğum yerleri Türkiye'de olmayanlar var. Örneğin Suriyeli, Iraklı... Bütün bunların hepsinin verileri var. Biz seçim güvenliği konusunda son derece duyarlı ve kararlıyız.

Buradaki kritik nokta şu. Sandıkta görevli arkadaş. Oraya geldiği saat tutanağı imzalamayacak. Sayım yapılacak, tutanaklar kontrol edilecek ondan sonra bir fotoğrafını çekecek ve sonra CHP Genel Merkezi'ne gönderecek. Biz en son İstanbul seçimlerinde böyle yaptık. Bundan önceki seçimlerde yaklaşık 10 bine yakın sandıkta görevlendirdiğimiz arkadaşların gitmediğini gördük. Cenazesi vs olanları ayıkladık diğerlerinin partiyle ilişiğini kestik.

Okullarda gönüllü avukatlar görevli olmak istedi. Avukat arkadaşlarla da işbirliği yapıldı. Seçim sürecinde her okulda bir avukatımız olacak. Türkiye'de her yerde olur mu... Çok iddialı bir şey o ama biz en azından bütün büyük kentlerde bunu yapacağız.

Sandığa gitmeme lüksümüz yok. Bunu aşmanın yolu sandıktan geçiyor. Oyumuzu kullanalım."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında akşam twitter üzerinden video paylaşarak ciddi bir açıklamaya yapacağını ve bunu herkesin izlemesini istediğini söyledi. İşte o açıklama:

"Bu akşam bir tweet atacağım"

Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı tüm vatandaşlarımın dinlemesini dilerim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Lütfederlerse dinlesinler.

Twıtter'dan açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu yayından sonra Twitter hesabından akşam yapacağı açıklamanın duyurusunu yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!"