CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni başdanışmanı belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığına CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ı görevlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni başdanışmanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünal Çeviköz’ün yürüttüğü Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı'na Namık Tan'ı getirdi.

NAMIK TAN KİMDİR?

Namık Tan, 1956'da Mardin'de doğdu. 2010-2014 yılları arasında Türkiye'nin ABD büyükelçiliği görevini yürüten emekli diplomat olan Tan, aslen Hataylıdır. Tan, ilköğrenimine Hatay'da başlayıp, 4. sınıftan itibaren Ankara'da devam etti.

Galatasaray Lisesi'ni kazanmasına rağmen, ailesinden ayrılmamak için Ankara'da kaldı ve TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girerek, 1978 yılında lisans eğitimini tamamladı. Üniversiteden sonra bir sene Ticaret Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğünde çalıştı. Ardından askere gitti ve uzun dönem askerlik görevini asteğmen olarak tamamladı.

25 Şubat 2010'da güven mektubunu Başkan Barack Obama'ya sunarak, yeni görevine başladı. Dört yıllık görevinin ardından 17 Mart 2014 tarihli kararname ile merkeze alındı. Merkeze alındıktan sonra emekli olan Tan, inşaat şirketi STFA Grubu'nun yönetim kurulu üyeliğine seçildi.