Kılıçdaroğlu'ndan 'Çakıcı' açıklaması

Son dakika... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, suç örgütü lideri olarak hüküm giyen, mayfa lideri olarak bilinen Alaaddin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu'ndan konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Çakıcı' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Alaattin Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mafya Bozuntusu' tanımlamasına muhatap, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında; hakaret ve tehdit suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Seviyesizliğin hesabını soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Alaattin Çakıcı'nın tehdidi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli ya da arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvay-i Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" dedi.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü liderli Alaattin Çakıcı, grup toplantısında AKP ve MHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden bir mesaj paylaşmıştı. Çakıcı, sosyal medyadan Twitter hesabı üzerinden paylaştığı 4 sayfalık açıklamasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” gibi tehdit içeren ifadelerde bulunmuştu.