CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Pınar Gültekin kararına tepki: Hangi vicdan bunu kabul eder?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında vahşice katledilen Pınar Gültekin davasında mahkemenin sanığa haksız tahrik indirimi kararına tepki gösterdi: Hangi vicdan, hangi ahlak kabul eder? Kadınların susmaması lazım!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Pınar Gültekin kararına tepki: Hangi vicdan bunu kabul eder?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun siyaset ve gündeme dair konuşmasından satır başları: 

"Sandığa gideceğiz, ben bunların tamamını emekli edeceğim. Hiç kimse endişe etmesin. Türkiye'nin nasıl yönetildiğini görün. Bu kadar güzel bir ülkeyi bu kadar kötü yönetemezsiniz. AK Parti'ye oy vermiş ve vicdanını sorgulayan kardeşlerime ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bu ülkenin itibarını, hakkı, hukuku savunan biziz. Artık dur demenin zamanı geldi. Sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun. Yargıya bakıyorsunuz adaleti dağıtmaktan uzak. Yönetimin ne yaptığı belli değil. Saray ayrı havalarda. Halka gidiyorsunuz dünya kadar şikayet dinliyorsunuz. Yönetim ile halk arasında uçurum var. Saray ne yaptığını bilmiyor, halk perişan. Çıkış noktası; açık ve net söylüyorum, herkese söylüyorum, Türkiye'nin bu bataktan çıkış noktası CHP. Her kuruşun hesabını veren yönetim gelecek. Karanlıkları aydınlığa çevirmek gibi görevimiz var. Bu görevi ya yapacağız ya yapacağız" 

Basın kanunu tepkisi 

"Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne tepki gösteren CHP lideri, "Yasama, yargı, yürütme kuvvetler ayrılığı bir kişiye bağlı. Bir sansür kanunu getirmişler. Sarayda hazırlanmış bunun altına imzalarını atıyorlar, ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller. Herkesin ağzına bant çekelim kimse konuşmasın. Yargıtay'dan bir isim çağırmışlar, 'Yanlıştır bu' dedi. Adaletsizliğin tarihini yazmak isteyen önce Silivri'ye bakacaktır. Nazilerin toplama kampı gibi. Ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı bile terörist diye içeriye aldılar. Yargı vesayet altında. Gidelim herhangi vatandaşa soralım; 'Adalet var mı' diye; 'Hangi adalet, adalet yok' diyecek. Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten idarenin vazgeçilmezidir. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak, bizi eleştirebilecekler. Özgür medyanın olmadığı yerde demokrasi olmaz, düşünce özgürlüğü olmaz. Beyler rahatsız oluyor. Biz inandığımız yolda yürüyeceğiz. Anayasa'da der ki basın hürdür, sansür edilemez" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu "Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çıkarsa da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz, ayrıntılarıyla anlatacağız. En güçlü gazete fısıltı gazetesidir. Bunu da kendilerine söyledim" 

Pınar Gültekin kararına tepki "Hangi vicdan bunu kabul eder?" 

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin davası kararı hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yargıç haksız tahrik indirimi sağladı. Müebbeti 23 yıl döndürdü. Hangi vicdan, hangi ahlak kabul eder? Kadınların susmaması lazım. Kadınlara yapılan bütün haksızlıkların karşısında birlikte olmak zorundayız" dedi.

Cemal Kaşıkçı davası ile ilgili değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir devletin itibarı, saygınlığı vardır. Bunu koruyacak olan yöneticilerdir. Eğer İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda bir cinayet işleniyorsa, o cinayeti araştırmak gerekli cezayı vermek Türkiye Cumhuriyeti'nin görevidir. Eğer siz para uğruna, dilencilik için birilerinden para istemeye gidiyorsunuz ve Türkiye'de işlenen bir cinayet davasını Suudi Arabistan'a veriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletinde vicdan sahibi herkese sormak isterim; Türkiye'nin itibarını bu kadar ayaklar altına alan, para uğruna bu ülkenin itibarını satanlara ne denir? Bunlar ülkeye asla itibar kazandıracak olaylar değildir"