CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100'de! TSK kimyasal silah kullandı iddiası! "Tanrıkulu'nun yorumu çok erkendi"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in hazırladığı “Ankara’da Neler Oluyor” programında merak edilen soruları yanıtladı. TTB Başkanı'nın 'TSK kimyasal silah kullanıyor' iddialarına sosyal medyadan yanıt veren Tanrıkulunu'n, "Kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüleri izledim. PKK'lı teröristlerin nasıl öldüğüne dair soruların yanıt bulması için konuyu Meclis gündemine getireceğim" ifadesini yorumlayan Engin Özkoç, "Tanrıkulu'nun yorumu çok erkendi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel’in hazırladığı “Ankara’da Neler Oluyor” programında merak edilen soruları yanıtladı.

Engin Özkoç'un açıklamalarından önemli satır başları:

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ile ilgili korkusuzca konuşmanın demokrasilerde çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Özkoç sözlerine şöyle devam etti: " Biz özgürce düşüncelerimizi ifade edebilmeliyiz. Sayın Şebnem Korur bir iddia da bulunabilir, TSK böyle bir yakıştırmayla mahkum bahsedilemez."

"Tanrıkulu'nun yorumu çok erkendi"

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'TSK kimyasal silah kullanıyor' iddialarına sosyal medyadan bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüleri izlediğini ve PKK'lı teröristlerin nasıl öldüğüne dair soruların yanıt bulması için konuyu Meclis gündemine getireceğini iddia etmişti.

Tanrıkulu'nun bu yorumunu değerlendiren Özkoç, "Tanrıkulu'nun yorumu çok erkendi" dedi. ve ekledi: "Birisi bir beyanda bulunmuş, kaynaklar doğru araştırılmadan, muhatabının cevabı daha verilmemişken burada aceleci davranmak bizim tasvip ettiğimiz bir konu değildir. Partinin bir MYK’sı var, bu arkadaşların söyledikleri partiyi bağlayan şeylerdir. Sezgin Tanrıkulu rahatlıkla Genel Başkanımızla da görüşebiliyor, bizle de görüşebiliyor. Konunun bu şekilde kendi üzerinden yürütülüyor olmasından rahatsız. Kendisi gerçekliğinin araştırılmasının tarafıydı ‘TSK’nın açıklamasından sonra gerek duymadım’ dedi."

"Kayyum atamasını kesinlikle doğru bulmuyorum, böyle yerlerde adli makamlara güvenmemiz gerekiyor. Adli makamlar bir suç varsa ortaya çıkartırlar, gereği yapılır. Eğer oraya birisi atanması gerekiyorsa TTB kendi içinde atar diye düşünüyorum."

CHP referanduma evet der mi?

"Biz Meclis tatile girdiği andan itibaren bütün illerde grup toplantıları yapmaya devam ettik. Kılıçdaroğlu milletimizle iç içe görüşmeler yapıyordu, biz AK Parti’nin hala bunu (başörtüsü) siyasi malzeme olarak kullandığını insanların kafasının netleşmediğini gördük."

"Bize iktidar tarafından gelen her konuyu değerlendiriyoruz. Anayasa ile ilgili de masaya oturduk, biz kalkmadık AK Parti iktidarı kalktı. Daha sonra bunu referanduma götürdüler. Biz AK Parti iktidarına tavrından dolayı güvenerek bakmıyoruz."

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 44 milyon insanın kendi içinde tartıştığı hala tedirginlik duyduğu bir konuda ‘Bizim niyetimiz bu, yasal güvenceye kavuşturalım, bu işi bitirelim’ dedi. Bunu Meclis’e indirirsiniz Meclis’in 5 dakikalık vaktini alır ve bu mesele biter.

"CHP başörtüsünü kapanmayan yara olarak görmüştür"

Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının gittiği yerlerde vatandaşların dile getirmesinden dolayı olduğunu söyledi. Özkoç ayrıca 6'lı masada herkesin farklı parti olduğunu ve farklı düşündüğünü ifade etti. Özkoç, "6’lı masadaki partiler aynı düşünüyor olsa o zaman tek bir parti olurdu. Sayın Akşener’in başörtüsü tartışmasına bakışının böyle olması kendi düşüncesidir, bize düşen şey buna saygı duymaktır.

Meral Akşener bu konuda kendi duygularını çok net bir şekilde cevaplıyor biz de ‘Niye böyle cevapladı?’ diye bir rahatsızlık duymuyoruz. Liderimiz gittiği yerlerde CHP açısından bunu kapanmayan bir yara olarak görmüştür" dedi.

"Yaşanan her sorun CHP'nin ana sorunudur"

"Türkiye’de yaşanan her sorun siyasi partilerin özellikle de CHP’nin ana sorunudur. O açıdan biz samimiyetle yaklaşıyoruz. AK Parti’nin bütün yaklaşımlarının samimiyetsiz olduğunu 20 yıllık iktidarı içerisinde çok net olarak gördük"

 Ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu mu?

"Bu toplantıda artık karar verirler ne zaman açıklanacağına. Çalışmalar bitme aşamasında ama onu bir lansman şeklinde, ne zaman, nasıl, hangi koşullarda açıklanması gerektiğini bir araya geldiklerinde karar verirler."

"AK Parti’nin uzun yıllar iktidarda kalmasının önünü açacak bir kumpas ‘Nasıl olsa diğer siyasi liderler bir araya gelemez’ anlayışıyla oluşturulan kumpas Kılıçdaroğlu tarafından paramparça edilmiştir. İktidar şu an 7 ay sonraki seçimleri kaybettiğini görüyor."

"6 Genel Başkan aynı ismi telaffuz edecek"

"Kılıçdaroğlu kendisi aday olması gerekiyorsa bunu samimiyetle masada paylaşabilecek ‘Evet, burada ben varım’ diyebilecek bir siyasi liderdir."

"6 tane Genel Başkan var, kendi görüşlerini söyleyecekler, tartışacaklar ve nihai olarak ortak bir karar alacaklar. Eminim ki o masadan kalkıldığı zaman 6 Genel Başkan da aynı ismi telaffuz edecek."

"Kılıçdaroğlu yüzde yüz kazanacak adaydır"

Deniz Gürel'in "Kılıçdaroğlu kazanacak aday mıdır?" sorusuna Özkoç, "Yüzde yüz kazanacak bir adaydır, toplumun her kesimi tarafından kucaklanan bir adaydır. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu andan itibaren tüm siyasi partileri kucaklayacak bir adaydır." şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'ye gitmesiyle ilgili Özkoç,  "Türkyie'nin ihtiyaçlarına göre hareket ediyor" dedi.