CHP'den HDP’li Semra Güzel kararı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen fezlekeye ilişkin, “Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız” dedi.

CHP'den HDP’li Semra Güzel kararı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyasına ilişkin CHP’nin tavrının sorulması üzerine şunları söyledi:

“HDP’li Semra Güzel, büyük bir yanlış yapmış. Cumhurbaşkanı’nın valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına ‘teröristlere dokunmayın’ dediği bir zamanda, gitmiş bir teröriste dokunmuş. Bu affedilir bir şey değil. AK Partililer bir kez bunu hatırlasın. O dönemde valiler, kaymakamlar, alay komutanları önlerinden geçen teröristlere dokunmuyordu. Ama biz Semra Güzel’in örgüt kıyafetleri ile çektirdiği fotoğraf, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın doğru fotoğraflar olmadığını, milletvekilliği ile bağdaşır fotoğraflar olmadığını, açılacak soruşturmanın yürüyebilmesi açısından, bu dosyaya özel olarak dokunulmazlık kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız. Daha sonra da yargılamayı takip edeceğiz.”