"CHP karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. 23 Haziran seçimlerine de değinen Çelik, "CHP karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor" dedi.

"CHP karar veren hakemle kavga etmeye devam ediyor"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Biliyorsunuz siyaset açısından merkezi bir konu olan İstanbul seçimleri yenileniyor

-Yüksek Seçim Kurulu'nun ortaya çıkan usulsüzlükler tespit edilmesinden sonra verdiği kararla İstanbul seçimlerinin yenilenmesi süreci başlamış oldu.

-Seçime odaklanmak vatandaşa teleri anlatmatk. Her siyasi partinin yapması gereken seçim çalışmalarına odaklanlamak.

-Ancak CHP'de gözlemlediğimiz bir şey giderek hırçınlaşan bir üslupla seçimle uğraşmak yerine, sürece karar vermiş olan hakemle kavga etmeye devam ediyorlar.

-Yüksek Seçim Kurulu'na dönüp saldırıları devam ettiriyorlar. Çete demekten başladılar. Daha sonra başka aşamalara kadar geçtiler.

-Daha önceden seçim yenileniyor diye karşı çıkanlar, Şimdi son zamanlarda "bilgisayar başında bir takım hatalar yapılmış olabilir. Sorumlusu biz değiliz" gibisinden bir takım tutumları sergilemeye başladılar.

-Yani sonuç olarak birtakım hatalar ortaya çıkmışsa içinize sinmemesi gereken bir sonucun bir eleştirisini yapmanız gerekir. Ama onun yerine "hem bir takım bilgisayar başında bazı hatalar olmuş olabilir" deyip, hem de "Seçim sonucunu biz kazandık" diyerekten sonraya çalışmak bunlara ısrarlı bir şekilde  devam etmek. Doğrusunu söylemek gerekirse anormal bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor.

- Tavsiyemiz şudur, YSK, mazbatayı bir adaydan alıp diğerine vermedi. Bu kadar özgüvenli konuşanların sandığa gitmek konusunda şüphe içinde olmaması gerekir. Hatalar hep Binali Bey'in aleyhine olacak, hep oyların yeniden sayılmasına karşı çıkacaksınız. YSK en güvendiğimiz kurumdur diyeceksiniz, sonra YSK çetedir diyeceksiniz.

- Siyasetçinin yegane patronu olana aziz milletimiz kararını verecek ve hepimiz bunu saygıyla karşılayacağız. Birbiri ile çelişen bu tutumlardan sonuna kadar uzak duracağız. Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir. Görülmesi gereken şey sürecin sağlıklı işlemesidir.

Avrupa Parlamentosu Seçimleri

Herkesin aşırı sağın ajandasını kullanmaya başladığını görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar."

Aşırı sağ, birleşik grup olarak Avrupa'da ortak ajandayla hareket ediyor. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike."

- Avrupa demokrasisini aşırı gruplar zehirliyor. Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır.

- Avrupa İslam düşmanlığına net tavır almalı.

- Dış basında da biz de gündem olan İdlib'deki ateşkes anlaşmaları. Eylül'ün 17'inde Soçi'de bir mutabakat sağlandı. Bu ateşkesin ilan edilmesinden sonra, statünün devam etmesine çok büyük bir önem verdiğimizi söylemek isterim. Rejim güçleri sivil birimleri hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor.

- Ateşkes ihlallerinin azaltılması için kordineli çalışmalar devam ediyor.

- Rejimin İdlib katliamları kabul edilemez.

ABD ve İran arasındaki gerilim

Bölgede kapasitesinin üstünde gerginlik var. Yeni sıcak çatışma her şeyi mahveder. Müzakere kapıları herkes için açıktır.

Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimi

"Yunanistan ve Rum bölgesinin Türkiye'nin kıta sahanlığına olan saldırganlığının, provakatif yaklaşımlarının bizim açımızdan hiçbir önemi yoktur. Türkiye bölgedeki menfaatlerinin sonuna kadar savunmaya devam edecektir."

"Türkiye böyle bir oldu bittye kesinlikle müsaade etmeyecektir."

"KKTC ve Türkiye'nin hakimiyetine karşı yapılan girişimlere en güçlü cevap en kısa sürede verilecektir."

"İyi komşuluk ilişkileri isteniyorsa, Türkiye'den daha iyisi yoktur. Ama bir tür provakasyon varsa Türkiye'den daha kararlısı yoktur."

Samsun'daki 19 Mayıs kutlamaları

"19 Mayıs ruhu toplumuzun ortak bir değeridir. Birtakım parti yöneticileri bunu anlamamaktadır. Bu bir devlet törenidir. Tüm milletin ortak değerlerini yansıtmaktadır. Son derece güzel bir törendi. Milletin devleti adına yapılmış törendir. Bulunmayaraın bunu Cumhur İttifakı organizasyonu gibi görmesi sadece basiretsizliktir."

Beşar Esad'la görüşme iddiaları

"Sayın Cumhurbaşkanımızın izni dahilinde istihbarat birimlerimiz insan hakları ihlali engellemek için birileriyle görüşebilir. Tüm devletler bunu yapar. Ama tabi ki Esad ve Suriye konusundaki tutumuz değişmemiştir. Rejim ve yönetimle ilgili pozisyonumuz değişmedi."