Millet İttifakı'nın adayı açıklandı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı.

Millet İttifakı'nın adayı açıklandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın "3. kez aday olamaz" tartışmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "“Elbette Anayasanın hükmü açık. Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclisin erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Seçim zamanında yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir" dedi.

 

"Çıksın karşıma"

Millet İttifakı'nın kim olacağına dair soru işaretlerinin devam etmesine yönelik de değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir. Benim talebim ve kastım budur” dedi.

"Aday Kılıçdaroğlu" olarak yorumlandı

"Erdoğan karşıma çıksın" sözleri ise kamuoyunda, "Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu" olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın karşısına resmi olarak adaylığını henüz açıklamasa da, "Karşıma çıksın" diyerek aday olacağına dair yeşil ışık yaktı.

CHP lider Kılıçdaroğlu, bugün de İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya geldi ve gündemdeki konuları değerlendirdi.