CHP lideri Kılıçdaroğlu 'nihayet' diyerek paylaştı: Yeni adımları da duymak istiyorum!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün demecinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'nihayet' diyerek paylaştı: Yeni adımları da duymak istiyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yönelik “Nihayet bir yaşam belirtisi, küçük yatırımcıyı koruma hamlesi geldi. SPK Başkanı'nın demecini olumlu karşılıyorum. Bu adımları acilen atması gerek fakat beklentilerimin bundan daha yüksek olduğunu da hatırlatmak isterim. SPK görevini yapsın. Yeni adımları da duymak istiyorum” tweetini attı.

"PAZARTESİ’YE KADAR MÜHLET TANIYORUM"
Kılıçdaroğlu, borsadaki manipülasyonlara ilişkin SPK'ya 12 Ocak’ta çağrıda bulunmuş ve küçük yatırımcıları koruma çağrısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, 12 Ocak’ta ise, “SPK’ya son kez çağrıda bulunuyorum; görevini yap, küçük yatırımcıyı koru. Pazartesi’ye kadar mühlet tanıyorum. Bu zor ekonomide kimsenin parasını arsıza, hırsıza yedirtmeyeceğim” açıklamasını yapmıştı.

SPK HALKA ARZLARLA İLGİLİ DÜN YENİ KARARLARA İMZA ATMIŞTI
SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Sabah gazetesine verdiği röportajda, “Sosyal medyada yatırımcıyı yanlış yönlendirenlere de ceza kesiyoruz. İncelemesi devam eden çok hesap var" demişti. Ayrıca, SPK halka arzlarla ilgili dün yeni kararlara imza atmıştı. SPK haftalık bülteninde, "Kurul, bireysel yatırımcıların ilk halka arzlardan taleplerinin daha fazla karşılanmasını, sınırlı sayıda yatırımcısı bulunan ya da fonun önemli bir kısmına sahip az sayıda yatırımcının olduğu serbest ve/veya özel fonların, payların ilk halka arzından bireysel yatırımcı aleyhine olabilecek şekilde fazla pay almamalarını teminen kararlar aldı." açıklaması yapılmıştı.