Kılıçdaroğlu’ndan TikTok paylaşımı: Bu sorular tarihe karışacak, kanun çıkaracağım!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TikTok hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. " ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TikTok hesabından yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoda “Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Bay Kemal, ‘Sorulmayacak Sorular Kanunu’ çıkaracak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak.” ifadelerine yer verdi.

"SORANLAR, KANUNA AYKIRI HAREKET ETTİKLERİ GEREKÇESİYLE CEZALANDIRILACAK"
Kılıçdaroğlu, TikTok’ta yayınladığı videoyu Twitter hesabında da paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında “İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Örneğin kadınlara evlilik ya da doğum planları sorulamayacak. Soranlar, kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak.” sözlerini kullandı.